Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Τιμούμε τους αγώνες του λαού

Σε ανακοίνωσή της για την 78η επέτειο από την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου και την ημέρα μνήμης και τιμής της Εθνικής Αντίστασης η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας αναφέρει:
«Σαν σήμερα πριν 78 χρόνια έλαβε χώρα μια από τις σημαντικότερες πράξεις Αντίστασης του ελληνικού λαού, η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ και Άγγλων πρακτόρων, ένα από τα σπουδαιότερα σαμποτάζ στην κατεχόμενη Ευρώπη, που είχε στόχο να καθυστερήσει τον ανεφοδιασμό των ναζιστικών στρατευμάτων στην Αφρική.
Επιλέχθηκε ως ημέρα μνήμης και τιμής για την Εθνική Αντίσταση, στο πλαίσιο του νόμου 1285/82 που αναγνώριζε τη συμβολή των αντιστασιακών οργανώσεων στην Απελευθέρωση της χώρας, κάτι που είχε αποσιωποιηθεί μετεμφυλιακά και πολλοί από τους αγωνιστές είχαν πληρώσει την εθνικοαπελευθερωτική τους δράση με διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες και εκτελέσεις.
Η συμβολή των οργανώσεων της Αριστεράς και του δημοκρατικού κόσμου, του ΕΑΜ, του Εργατικού ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και της Εθνικής Αλληλεγγύης ήταν καθοριστική για την οργάνωση και μαζικοποίηση της αντίστασης, πετυχαίνοντας την ενότητα του λαού και καθιστώντας την μια από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη.
Με τη δράση της εαμικής Αντίστασης ανατράπηκαν τα σχέδια των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής για πολιτική επιστράτευση, στηρίχθηκε πολύπλευρα η χειμαζόμενη κοινωνία και χτυπήθηκαν σημαντικοί στόχοι συμβάλλοντας στην ήττα του Άξονα στο πλαίσιο της μεγάλης αντιφασιστικής συμμαχίας. Τιμούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης
Τιμούμε όλους εκείνους που έδωσαν το αίμα τους για τη χιλιάκριβη τη Λευτεριά
Τιμούμε τους αγώνες του λαού για Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Ποτέ ξανά φασισμός»