Εσπερίδα για το δημογραφικό διοργανώθηκε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στην Αγριά από το Κέντρο Ερευνών, Μελετών και Επιμόρφωσης «Ευγένιος Τζιμογιάννης», του Δημοκρατικού Πατριωτικού Λαϊκού Κινήματος «ΝΙΚΗ», με τους ομιλητές, όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, που εκδόθηκε ότι στην Ελλάδα καταγράφεται ραγδαία δημογραφική κατάρρευση.

Σύμφωνα με τους ομιλητές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από την Ελλάδα, εδώ και πολλές δεκαετίες, απουσιάζει η διάθεση ουσιαστικής στήριξης της οικογένειας και του παιδιού. «Αυτοί που κυβέρνησαν την πατρίδα δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια, η Ελλάδα να κρατήσει και να αξιοποιήσει τα μορφωμένα παιδιά της. Γεγονός που προσέδωσε, τις ορατές πια, εκρηκτικές διαστάσεις του Δημογραφικού ζητήματος της χώρας», τονίστηκε, ενώ υπογραμμίστηκε παράλληλα, όπως σημειώνεται, «η διαχρονική υποκρισία των ελληνικών κυβερνήσεων, αφού όλες υποδύονταν πως αγωνιούν για το δημογραφικό, την ίδια ώρα που, με μέτρα και στοχευμένες παραλείψεις, επιτύγχαναν την οργανωμένη απερήμωση της ελληνικής υπαίθρου».

Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι «σήμερα, το 85% των Ελλήνων ζει σε αστικές και ημιαστικές περιοχές, σε συνθήκες ακρίβειας, φτώχιας και έλλειψης ελπίδας για το μέλλον, την ώρα που την Ελλάδα πλημμυρίζουν χιλιάδες παράτυποι μετανάστες. Κι αυτό, σε συνδυασμό με τη μετανάστευση νέων, μορφωμένων Ελλήνων, από 25-40 ετών, συνιστά διαρκή υπονόμευση της οικονομικής, της κοινωνικής ανάπτυξης, αλλά και της εδαφικής συνοχής της πατρίδας μας».

Οι εισηγητές της Ημερίδας, που ήταν η κ. Ασπασία Κουρουπάκη, Βουλευτής Β1, Βορείου Τομέα Αθηνών, του Κινήματος «ΝΙΚΗ» και πολύτεκνη μητέρα, ο κ. Δημήτριος Καμπισιούλης, υποστράτηγος ε.α., συγγραφέας δύο βιβλίων για το δημογραφικό ζήτημα και υπερπολύτεκνος πατέρας (οχτώ παιδιών), η κ. Ελένη Σκουργιά, Εκπαιδευτικός, τρίτεκνη μητέρα και ο κ. Βασίλειος Γιασλακιώτης, Δρ Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος, ανέδειξαν την ανάγκη εφαρμογής μιας συγκροτημένης πολυεπίπεδης πολιτικής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, η αντιμετώπιση του δημογραφικού θα έρθει «Με μέτρα για την Οικογένεια, τη Μητέρα και το Παιδί. Με φορολογικές ελαφρύνσεις, στεγαστική συνδρομή των νέων οικογενειών, πραγματική στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων, ανάσχεση της ακρίβειας και όλων των παραμέτρων που οδηγούν στη φτωχοποίηση των Ελλήνων, που ζουν με χαμηλά εισοδήματα, περιορισμένες προοπτικές και απίστευτα επίπεδα άγχους».

Ταυτόχρονα επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Νίκης ότι «Οι πολίτες της Μαγνησίας, εμφανώς προβληματισμένοι, με το δημογραφικό και την εν γένει πορεία της πατρίδας, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις, επί δίωρο. Κι αμέσως μετά συμμετείχαν σε μια ωριαία συζήτηση μαζί τους, απ΄ την οποία προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα και προτάσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, εκπρόσωποι φορέων και αρκετοί πολίτες.
Ο Πρόεδρος του Κ.Ε.Μ.Ε. «Ευγένιος Τζιμογιάννης» Δρ Δημήτριος Μεταλληνός, παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Σπυρίδωνος Παραλίκη και Γεωργίας Τζέμη – Τζιμογιάννη, ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους εισηγητές και τους συμμετέχοντες και εξέφρασε τη δέσμευση του εν λόγω φορέα για τη διοργάνωση κι άλλων επιμορφωτικών ημερίδων, με σκοπό τη σωστή ενημέρωση των συμπατριωτών μας, αναφορικά με τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα. Διότι, ενημερωμένος πολίτης είναι μόνον ο υπεύθυνος και κριτικά σκεπτόμενος πολίτης».
«Νίκη»: «Το 85% των Ελλήνων ζει σε συνθήκες ακρίβειας, φτώχιας και έλλειψης ελπίδας για το μέλλον»
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































