Νικητής το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη και ο πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης

Τόνισε ο Δημήτρης Τσιμπανάκος, μέλος της Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής

Με αυτή τη μαζική συμμετοχή που σημειώθηκε στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής την προηγούμενη Κυριακή και χθες με ένα νούμερο κοντά στις 200.000, σε Πανελλαδικό και σε επίπεδο νομού, που άγγιξε σχεδόν το 80% της συμμετοχής του πρώτου γύρου, νικητές και ηττημένοι αυτή τη φορά δεν υπάρχουν. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη, όπως εύστοχα δήλωσε ο νέος πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε ο Δημήτρης Τσιμπανάκος, μέλος της Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ.

Το στέλεχος της ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι το όνομα και το σήμα του κόμματος, είναι στοιχεία που είναι μπροστά και όλα αυτά θα συζητηθούν στο συνέδριο, που βάσει του καταστατικού θα γίνει τους επόμενους μήνες, αφού ξεκινήσει μια αυτοοργάνωση από τα παλιά, που θα θυμίσει παλιές εποχές ΠΑΣΟΚ, που θα στηθούν οι οργανώσεις από κάτω, για ένα κόμμα βάσης και ένα κόμμα, το οποίο θα διαμορφώσει ένα πρόγραμμα σε περιφερειακό επίπεδο και θα το τοποθετήσει στον κεντρικό πολιτικό μας άξονα, στο συνέδριο, το οποίο θα το επικυρώσει.
“Ευελπιστούμε να συγκροτήσουμε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, το οποίο θα ξαναγκαλιάσει τους μη προνομιούχους Έλληνες, όπως πάντα τους είχε δίπλα του το ΠΑΣΟΚ, είτε αυτό αφορά τη νέα γενιά, τις δυναμικές ηλικίες ή τα περήφανα γηρατειά”, επισήμανε ο κ. Τσιμπανάκος.

Το μέλος της κεντρικής επιτροπής τόνισε ότι όλοι οι υποψήφιοι, τίμησαν όλο αυτό το διάστημα με τον τρόπο που συμμετείχαν στη διαδικασία μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη, την παρακαταθήκη της προέδρου μας Φώφης Γεννηματά για ενότητα και πολιτική αυτονομία.
Ο ίδιος είπε ότι από σήμερα προχωράμε μπροστά απέναντι στο μικρό και αναποτελεσματικό δικομματισμό ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιμπάνακο, ο κόσμος έχει το περιθώριο να συγκρίνει τις περιόδους που κυβέρνησαν τα κόμματα και κάνοντας τη σύγκριση, αφού μας γύρισε την πλάτη τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο για τις πολιτικές που εφαρμόσαμε αλλά κυρίως για τον λαϊκισμό που είχαμε απέναντί μας “δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ούτε τα Ζάππεια, ούτε τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης, πια ο κόσμος μπορεί να κάνει συγκρίσεις και να δει ποιο από τα κόμματα αξίζει την ευκαιρία να κυβερνήσει το επόμενο χρονικό διάστημα”.

Σχολιάζοντας τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος στη Μαγνησία που ήταν 2.900 άνθρωποι ο κ. Τσιμπανάκος δήλωσε ενθουσιασμένος και είπε ότι αυτό δείχνει ότι ο κόσμος αναζητά λύσεις, διότι βλέπει ότι αυτή την περίοδο δεν μπορεί να βρει τις λύσεις από τα υπόλοιπα κόμματα.
“Το ζητούμενο για μας είναι να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου και να το δώσουμε αυτές τις λύσεις και να πορευτούμε στις βουλευτικές εκλογές που θα έχουν το επόμενο χρονικό διάστημα ή το επόμενο χρόνο στην ώρα τους και να δούμε μία μεγάλη Δημοκρατική παράταξη ξανά με ένα μεγάλο ποσοστό το οποίο θα την καθιστά πρωταγωνιστή των εξελίξεων όπως όλοι θέλουμε να τη βλέπουμε από δω και πέρα”, επισήμανε.

Τέλος, ανέφερε ότι στόχος πρέπει να είναι το κόμμα να κατέβει στη βάση του, τα στελέχη να πάνε στις πόλεις και στα χωριά πόρτα – πόρτα, να μιλούν και ν’ ακούσουν τα προβλήματα, να συνθέσει το πρόγραμμά του σε περιφερειακό επίπεδο και μαζί με τους κεντρικούς άξονες να είναι πανέτοιμοι, γιατί ο κόσμος θα το εμπιστευτεί και πρέπει να είναι έτοιμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.