Νίκος Χαυτούρας: Καταδικάζω τις πρακτικές του μπαμπούλα στην κινητοποίηση στο Νοσοκομείο

Σε δήλωση με την οποία καταδικάζει την παρουσία της αστυνομίας στην κινητοποίηση που έγινε προ ημερών στο Νοσοκομείο Βόλου, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, προχώρησε ο κ. Νίκος Χαυτούρας, νευροχειρουργός, πολιτευτής και μέλος του τομέα υγείας του ΚΙΝΑΛ και μέλος της διοίκησης των νοσοκομειακών ιατρών Μαγνησίας.
Η δήλωση του κ. Χαυτούρα είναι η εξής:

«Στη δίνη της πανδημίας που βιώνουμε όλοι μας είναι σίγουρο ότι συμφωνούμε με τα προληπτικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση. Με ένα σύστημα υγείας ανοχύρωτο είναι εύλογες οι κοινωνικές αντιδράσεις.
Καταδικάζω τις πρακτικές του μπαμπούλα που θυμίζουν άλλες εποχές και τις οποίες ακολούθησε η κυβέρνηση και στο νοσοκομείο μας στην κινητοποίηση της 7ης Απριλίου που διοργάνωσαν γιατροί και νοσηλευτές σε όλη την Ελλάδα με σκοπό τη στήριξη των νοσοκομείων και της Δημόσιας Υγείας.
Η συνεχής παρουσία της αστυνομίας και το πρόστιμο σε τρεις συνδικαλιστές μαζί με τα πολλαπλά ανάλογα συμβάντα σε πολλά νοσοκομεία της χώρας στα οποία είχαμε εισβολή αστυνομικών, κλούβες των ματ και έντονη αστυνομική παρουσία. Αναδεικνύεται ότι τους ήρωες όπως τους αποκαλεί η κυβέρνηση τους θέλει με φίμωτρο. Τους θεωρεί ήρωες όταν δεν έχουνε φωνή. Οι αστυνομικοί που εισχώρησαν σαν τα μπουλούκια στον Ευαγγελισμό, δεν φορούσαν μάσκες, δεν πληρούσαν υγειονομικές αρχές.
Η αλήθεια είναι ότι η ευθύνη δεν είναι των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας. Εντολές εκτελούν. Εντολές της Κυβέρνησης. Οι πρακτικές αυτές από ότι φαίνεται διαμορφώνουν ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος. Αλλά για να μην είμαστε άδικοι ο στόχος της φίμωσης της διεκδίκησης και των αγώνων που αναδεικνύουν τις τραγικές ελλείψεις και τη συνεχιζόμενη αποδόμηση του δημοσίου συστήματος υγείας ήταν δυστυχώς στόχος και της προηγούμενης Κυβέρνησης.
Συμβαίνει δυστυχώς στη χώρα μας όταν κάποιοι είναι στην εξουσία ξεχνάνε και τις αρχές της δημοκρατίας αλλά και τις αρχές της ιδεολογίας που δήθεν υπηρετούν Μία κοινωνική αντίδραση για τη δημόσια υγεία που διαλύεται συνεχώς και που την έχει ανάγκη ο πολίτης. Είναι θεμελιώδες δικαίωμα του λαού να υψώσει τη φωνή του. Να διεκδικήσει και δεν πρέπει να αμαυρώνεται με κάθε τρόπο. Στόχος από ότι φαίνεται είναι η υλοποίηση τις ιδιωτικοποίησης με κάθε τρόπο.
Και γρήγορα ακόμη και στην περίοδο της κρίσης της πανδημίας. Εξαγγελίες όπως μίσθωση ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ με διπλάσιο αντίτιμο, ιδιώτες γιατροί με μπλοκάκι στα νοσοκομεία αλλά και η συνεχιζόμενη απαξίωση του ΕΣΥ αναδεικνύουν τις προθέσεις της Κυβέρνησης. Κανένας μόνιμος γιατρός δεν έχει περάσει εδώ και εννέα μήνες το κατώφλι του νοσοκομείου.
Τέλος μόνο ο λαός με αγώνες και διεκδικήσεις αλλά και με τις επιλογές του μπορεί να σταματήσει κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης αλλά και κάθε καταστολή αρχών Δημοκρατίας. Ο λαός δικαιούται ένα ισχυρό σύστημα Δημόσιας Υγείας Το έχει πληρώσει και το πληρώνει”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.