Για απραξία, αδιαφορία, παροιμιώδη ανικανότητα και μεγαλοπρεπές φιάσκο, στο ζήτημα της σχολικής στέγης, καταγγέλλει την απερχόμενη δημοτική αρχή ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος, ζητώντας να γίνουν εδώ και τώρα έλεγχοι στα σχολεία ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών. ‘Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας».
Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο κ. Παπαπέτρος επισημαίνει τα ακόλουθα:
Ο απολογισμός της απερχόμενης δημοτικής αρχής Βόλου στον τομέα της σχολικής στέγης αποτελεί ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο! Επί 9 ολόκληρα χρόνια, όχι μόνο δεν παρέδωσε ούτε ένα διδακτήριο που να δημοπράτησε η ίδια, αλλά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί ούτε καν στη βασική υποχρέωση των συντηρήσεων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ατύχημα που σημειώθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου, που στεγάζεται στο Καρτάλειο Διδακτήριο, όταν η καγκελόπορτα του σχολείου έπεσε και τραυμάτισε καθηγήτρια. Κανείς δεν θέλει να σκεφθεί τι θα γινόταν αν το σχολείο ήταν σε λειτουργία και έπεφτε η σιδερένια καγκελόπορτα εν ώρα διαλείμματος. Τραγική ειρωνεία είναι ότι μόλις πριν λίγες ημέρες είχε σταλεί έγγραφο στον Δήμο Βόλου προκειμένου οι αρμόδιες Υπηρεσίες να ελέγξουν την κατάσταση και να διασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή των μαθητών.
Δυστυχώς, τίποτα τέτοιο δεν έγινε, όχι μόνο στο Καρτάλειο Διδακτήριο, αλλά και σε καμία άλλη σχολική μονάδα του Δήμου Βόλου. Ούτε πριν, ούτε μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Daniel». Η δημοτική αρχή δεν προχώρησε στους απαραίτητους ελέγχους ώστε να αποφευχθεί η έκθεση σε κίνδυνο της ζωής και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ούτε καν στον καθαρισμό των διδακτηρίων, με αποτέλεσμα δάσκαλοι και καθηγητές να «σηκώσουν τα μανίκια» οι ίδιοι.
Συγχαίρουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του Δήμου Βόλου την υπεύθυνη τάση του και καταδικάζουμε την παροιμιώδη ανικανότητα και αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής για τα προβλήματα σχολικής στέγης. Από την πτώση σοβάδων στα 18ο και 32ο Δημοτικά Σχολεία, έως την κατάρρευση της καγκελόπορτας στο 2ο ΕΠΑΛ και τα τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία στο 4ο ΕΠΑΛ του Φυτόκου, ο απερχόμενος Δήμαρχος αρκέστηκε στις αυτοψίες και τις διαπιστώσεις…
Δυστυχώς για εκείνον, οι εικόνες από τα κατεστραμμένα διδακτήρια είναι ενδεικτικές της 9χρονης απραξίας του στο ζήτημα της σχολικής στέγης. Ο “Δήμαρχος των έργων” που αρέσκεται να αυτοβαθμολογείται, παίρνει ΜΗΔΕΝ στο θέμα της συντήρησης των σχολικών κτιρίων.
Η «Συμμαχία για τον Βόλο» ζητεί από τον Δήμο Βόλου να προχωρήσει έστω και τώρα στους απαραίτητους ελέγχους σε όλα τα διδακτήρια, διότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας.
Νίκος Παπαπέτρος: Ο απερχόμενος δήμαρχος Βόλου παίρνει ΜΗΔΕΝ στο θέμα της συντήρησης των σχολείων
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.