Παπαπέτρος: Ο Μπέος έχει κυριαρχήσει με όρους μαφίας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου στην «Αυγή»

Ο Βόλος είναι η πλέον πολύπαθη πόλη της χώρας, αφού μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού ακολούθησαν η διπλή κακοκαιρία και οι πλημμύρες που βούλιαξαν την πόλη. «Ο Μπέος και ο Αγοραστός θα καταγραφούν ως ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης που επί των ημερών τους κάηκε ο Βόλος, πνίγηκε ο Βόλος και αντιμετωπίστηκε όλο το φαινόμενο με επικοινωνιακούς όρους» τονίζει στην ΑΥΓΗ της Κυριακής ο υποψήφιος δήμαρχος με το ψηφοδέλτιο Συμμαχία για τον Βόλο Νίκος Παπαπέτρος.

Οπως εξηγεί, στην προηγούμενη κακοκαιρία οι κάτοικοι έμειναν αρκετές ημέρες χωρίς νερό και ρεύμα, Δημοτικές Ενότητες εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να είναι αποκομμένες. Μετά τη δεύτερη κακοκαιρία, κάποιες περιοχές είναι εντελώς αποκομμένες. Παράλληλα, η αγροτική οδοποιία έχει καταστραφεί σε μια κρίσιμη περίοδο για την αγροτική παραγωγή. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι έχουν καταστραφεί οι δρόμοι, αλλά ότι η πρόσβαση στα κτήματα είναι αδύνατη. «Η αγροτική οικονομία είναι στα όρια της καταστροφής. Το ζωικό κεφάλαιο έχει υποστεί τραγικές απώλειες. Και μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα το καλοκαίρι είχαμε υποστεί μεγάλες ζημιές και με τις φωτιές» υπογραμμίζει ο Ν. Παπαπέτρος. Κατά τη δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια, για όλα αυτά φταίνε ο Θεός και η υπερβολική ποσότητα βροχής. «Φυσικά ήταν έντονα τα φαινόμενα, αλλά μία πόλη πρέπει να τα αντιμετωπίζει» προσθέτει και συμπληρώνει: «Δεν λέω ότι δεν θα υπήρχαν ζημιές ή βλάβες, αλλά η έκτασή τους θα ήταν σαφέστατα μικρότερη, αν όλα αυτά τα χρόνια είχαν ληφθεί προληπτικά μέτρα. Μέτρα που επιβάλλει η νομοθεσία, δεν λέμε κάτι περίεργο. Να καθαρίζονται οι χείμαρροι και οι αγωγοί ομβρύων, να συντηρούνται τα φρεάτια, να λαμβάνονται εκ των προτέρων μέτρα σε δύσκολα μέρη, να μην γίνονται έργα με πλημμέλειες. Όπως οι πολυδιαφημισμένοι κόμβοι του Βόλου, που ήταν ενδεχομένως το μοναδικό έργο που έκανε ο Μπέος. Αν και δεν το έκανε σωστά και το έκανε πανάκριβα – για ευνόητους λόγους. Ήταν προγραμματισμένο από προηγούμενες δημοτικές Αρχές και έγινε χωρίς καμία σοβαρή μελέτη, με συνέπεια τα ύδατα να εκτρέπονται και να πηγαίνουν σε κατοικημένες περιοχές, όπου πνίγηκαν δύο φορές και χάθηκαν περιουσίες». Επίσης, παρότι η αντιπολίτευση ωρυόταν να καθαριστούν τα ρέματα μετά την πρώτη κακοκαιρία, τελικά ο καθαρισμός ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή και ουσιαστικά το μόνο που πρόλαβαν ήταν να δημιουργηθεί ένας νέος αύλακας που δεν άντεξε.

«Τα βιντεάκια και όσα ακούσαμε με παραπέμπουν στους “Μοιραίους” του Βάρναλη, που μας μισεί ο Θεός και διευθύνει το ριζικό μας» σχολιάζει με νόημα ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, υπογραμμίζοντας πως, παρά το έντονο φαινόμενο, υπήρχε η δυνατότητα αντιμετώπισης. Μάλιστα, σημειώνει ότι υπάρχουν καταγγελίες πως χρήματα που είχαν διατεθεί για αντιπλημμυρικά έργα δαπανήθηκαν για έργα βιτρίνας. Την ίδια ώρα, η υγειονομική κρίση απειλεί, καθώς ο βιολογικός καθαρισμός του Βόλου έχει αστοχήσει. «Παρά τον κίνδυνο και τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας, έχουμε τον Μπέο να λέει “εγώ πλένω τα χεράκια μου”. Δηλαδή, κατευθύνουν τον κόσμο να κάνει και κατανάλωση ενός εντελώς ακατάλληλου νερού. Πρόκειται περί επιεικώς γελοίων και ανεύθυνων» λέει ο Ν. Παπαπέτρος.

Σήμερα η οργή του κόσμου στον Βόλο έχει ξεχειλίσει. Ωστόσο, ο Ν. Παπαπέτρος επισημαίνει ότι δεν φταίνε μόνο οι τοπικοί άρχοντες, αλλά και όσοι τους επέλεξαν: «Δεν βγήκαν με πραξικόπημα. Αν ο κόσμος αρέσκεται στο θέαμα, παραβλέπει την ουσία και δεν αντιλαμβάνεται τα προβλήματα, εδώ οδηγούμαστε. Τώρα αντιλαμβάνονται πολλοί από αυτούς που τον επέλεξαν ότι να αφήσεις μια πόλη ανοχύρωτη είναι πολύ πιο σημαντικό από το να τη γεμίσεις με λαμπάκια και χριστουγεννιάτικα δέντρα». Τέλος, ο Ν. Παπαπέτρος τονίζει ότι ο Βόλος είναι η πόλη στην οποία δοκιμάστηκε το μοντέλο της επικοινωνιακής πολιτικής. «Μιλάμε για μία εξουσία που διαπλέκεται απόλυτα με την οικονομική, την πολιτική και με την αθλητική. Ο Μπέος έχει κυριαρχήσει ακριβώς για αυτόν τον λόγο, επειδή έχει διεισδύσει στην οικονομική ζωή της πόλης και την ελέγχει με όρους μαφίας. Και, δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα τον ανέχτηκε. Κάποιοι βολεύονται να έχουν “γαλάζιο” καπελάκι στην τηλεόραση το βράδυ των εκλογών, να τον χρησιμοποιούν ως όχημα πολιτικών επιδιώξεων και μέσω αυτού του αστείου τύπου να κάνουν προεκλογικά παιχνιδάκια» καταλήγει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.