Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στο 3ο Συνέδριο Ανάπτυξης: «Η Μαγνησία χρειάζεται μία συνολική αναπτυξιακή τομή»

Το 3ο Συνέδριο Ανάπτυξης για την Μαγνησία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μεικόπουλος το χαρακτήρισε ένα πρωτοπόρο βήμα διαλόγου για την ανάδειξη και την προώθηση της δυναμικής της περιοχής.
Όπως είπε, το συνέδριο αυτό έρχεται να αναδείξει τις προοπτικές του τόπου και να λειτουργήσει προωθητικά για την ανάπτυξή του καθώς η Μαγνησία αποτελεί μια δυνατή περιοχή της χώρας που με τις κατάλληλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και θα ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες προκλήσεις.
Στον χαιρετισμό του έδωσε βάρος στην προώθηση των τοπικών προϊόντων, την καταπολέμηση της ανεργίας, την τόνωση της τοπικής οικονομίας, την αξιοποίηση του λιμανιού, την αναβάθμιση του αεροδρομίου, του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, την επένδυση στον τουρισμό, την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, την αναβάθμιση των δύο βιομηχανικών περιοχών του.
«Η Μαγνησία χρήζει μίας συνολικής αναπτυξιακής τομής, με πολλαπλούς στόχους σε ένα ευρύ και συνολικό πλαίσιο. Διαθέτει όλα τα εφόδια για να εξελιχθεί σε κοιτίδα τουρισμού, εμπορίου, τεχνογνωσίας, βιομηχανίας και αγροτικής παραγωγής για την Κεντρική Ελλάδα και το σημερινό συνέδριο αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για να στείλουμε το μήνυμα πως με τον διάλογο, τη συνεργασία και τα κατάλληλα αναπτυξιακά εργαλεία μπορούμε να φτάσουμε την Μαγνησία εκεί που επιθυμούμε και εκεί που της αξίζει», ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.