Ο Αλ. Μεϊκόπουλος: «Παιδί ενός κατώτερου θεού το Αχιλλοπούλειο για το Υπουργείο Υγείας»

Με ερώτηση ζητά να διορθωθεί η κατάπτυστη ΥΑ που κατανείμει 2 θέσεις ιατρών στο Νοσοκομείο

Τον εμπαιγμό τον οποίο συνιστά η νέα κατανομή θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, όπου με την τελευταία Απόφαση του Υπουργείου Υγείας (Γ4α/Γ.Π.54849/21-9-2020) με θέμα: «Έγκριση για προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.» κατανέμονται για το Νοσοκομείο μόλις 2 θέσεις ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, στηλιτεύει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, το Υπουργείο Υγείας εδώ και καιρό αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο του Βόλου σαν “παιδί ενός κατώτερου Θεού”, καθώς από την ανάληψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ δεν έχει αναλάβει υπηρεσία ούτε ένας μόνιμος ειδικευμένος γιατρός. Δεν έχει γίνει η πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού επικουρικού προσωπικού. Εκκρεμεί ακόμα η πρόσληψη των 14 μόνιμων ιατρών, που εδώ και μήνες ανακοινώνεται αλλά δεν υλοποιείται, ενώ δεν έχουν ακόμα επαναπροκηρυχθεί οι 6 υπολειπόμενες άγονες θέσεις του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα του διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού του Νοσοκομείου.
«Το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής τον απαραίτητο Μοριακό Αναλυτή για την διενέργεια των εξετάσεων ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι αποτελεί κοινό τόπο των επιστημονικών φορέων του νοσοκομείου (ΙΣΜ, ΕΙΝΚΥΜ)», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τονίζοντας πως η τελευταία Υ.Α. δίνει τη “χαριστική βολή” στο Αχιλλοπούλειο, κάνοντας μια τραγική κατανομή των θέσεων που ειδικευμένων ιατρών σε σχέση με τις τρέχουσες και κατεπείγουσες ανάγκες του Νοσοκομείου.
«Την ίδια στιγμή που άλλα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ λαμβάνουν διψήφιο αριθμό θέσεων ιατρικού προσωπικού (ΓΝ Λαμίας-11θέσεις, ΓΝ Χαλκίδας-12 θέσεις), το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας, με ετήσιο όγκο περιστατικών (με βάση το έτος 2019) 32.000 ασθενείς και με το 40% των ειδικευμένων γιατρών που θα έπρεπε να υπηρετούν με βάση τον Οργανισμό του να λείπει, λαμβάνει με τη νέα κατανομή μόλις 2 θέσεις ειδικευμένων ιατρών», σημείωσε ο Βουλευτής, ζητώντας από το Υπουργείο να διορθώσει την κατάφορη αδικία, να κατανείμει στο Αχιλλοπούλειο θέσεις ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού ανάλογες με τις ανάγκες και τη δυναμικότητα του και να σταματήσει επιτέλους τη συστηματική υποβάθμισή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.