Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στην Ημερίδα του Ξενώνα Αστέγων: «Η εξασφάλιση του δικαιώματος στη Στέγη κεντρική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Στο πλευρό του Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων Νεάπολης Βόλου βρέθηκε για μία ακόμα φορά ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε την Ημερίδα που διοργάνωσε ο Ξενώνας με θέμα: «Θεραπεύοντας την Αστεγία». Ο Βουλευτής τον περασμένο Φλεβάρη είχε απευθύνει Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας καλώντας τον να εξασφαλίσει τη συνέχιση λειτουργίας του Ξενώνα μέσω της ένταξής του στο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι: «Η Ημερίδα έρχεται να ρίξει φως στην αστεγία που παραμένει σήμερα ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά ζητήματα για την πόλη του Βόλου. Ως κοινωνία έχουμε κατακτήσει ένα βασικό στοιχείο. Αυτό της ενσυναίσθησης. Τα επόμενα απαραίτητα βήματα είναι η συμπερίληψη και η ενσωμάτωση της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των αστέγων. Μία συνειδητοποιημένη Πολιτεία δεν θα πρέπει να αρκείται στην επιδερμική προσέγγιση του ζητήματος. Χρειάζεται έμπρακτη στήριξη των προνοιακών δομών, πολλαπλασιασμός του προσωπικού που απασχολείται σε αυτές, αλλά και ενεργές πολιτικές κοινωνικής ενσωμάτωσης».

Όπως σημειώνει ο κ. Μεϊκόπουλος σε σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε «για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η κοινωνική πρόνοια και η εξασφάλιση του δικαιώματος στη στέγη είναι κεντρικοί πυλώνες της κρατικής λειτουργίας καθώς δημιουργούν του όρους για μία κοινωνία με ισότητα και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Για το λόγο αυτό πρωταρχική δέσμευση στο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η ίδρυση κεντρικής διοικητικής δομής για την υλοποίηση ενεργών πολιτικών για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος αλλά και την ενίσχυση της κοινωνικής κατοικίας. Προβλέπεται η σύσταση Τράπεζας Στέγης για την παραχώρηση κυριότητας ή χρήσης κενών και ανεκμετάλλευτων ακινήτων του ευρύτερου δημόσιου τομέα για τη στέγαση αστέγων και άλλων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αλλά και νέες μόνιμες προσλήψεις για τη στελέχωση διευρυμένων κοινωνικών υπηρεσιών και κοινωνικών δομών.

Ο Βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ένταξη του Ξενώνα Αστέγων στο νέο ΕΣΠΑ και τόνισε ότι η συνέχιση της λειτουργίας του είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη του Βόλου. Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο: «O Ξενώνας είναι ο μοναδικός σε όλη τη Θεσσαλία και εξυπηρετεί με φροντίδα και φιλοξενία μεγάλο μέρος ευπαθούς πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής. Όσοι έχουν απευθυνθεί στο προσωπικό του έχουν βρει την πορεία τους τόσο προς την στέγη όσο και προς την εργασία και αυτό είναι το απτό κοινωνικό αποτύπωμα του έργου της δομής».

Ο Βουλευτής συνεχάρη θερμά τον Ξενώνα και το ΔΣ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της Ημερίδας και τόνισε ότι θα βρίσκεται πάντα αρωγός στα αιτήματα και της επιδιώξεις της δομής».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.