“Παγίδα” τα…ξεχασμένα καρφιά του χριστουγεννιάτικου τάπητα

Παράπονα από τους πολίτες οι οποίοι ζητούν την άμεση απομάκρυνσή τους

Είναι μικρά στο μέγεθος, αλλά… κάνουν αισθητή την παρουσία τους τα σιδερένια καρφιά που υπάρχουν διάσπαρτα στις πλάκες των πεζοδρομίων της πόλης τα οποία συγκρατούν τον -κατά τα άλλα ωραίο- κόκκινο τάπητα που τοποθετείται στην είσοδο των καταστημάτων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Μετά το πέρας των εορτών, όμως, κάποια από τα καρφιά δεν απομακρύνονται από τα πεζοδρόμια, γεγονός που έχει προκαλέσει τα παράπονα και τις αντιδράσεις των πολιτών.

Και όχι άδικα, αφού πολλοί είναι αυτοί που έχουν σκοντάψει πάνω στα καρφιά ή τα έχουν πατήσει με αποτέλεσμα να χτυπήσουν, με τα κατά τα άλλα μικρά καρφιά να μετατρέπονται σε άλλο ένα είδος «παγίδας» στο κέντρο της πόλης. Οι πολίτες μάλιστα κάνουν λόγο για αδιαφορία, τονίζοντας ότι καθίστανται πολλές φορές επικίνδυνα και ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή τους.

Για το εν λόγω ζήτημα μίλησε στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» ο πρόεδρος τους Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Απόστολος Οντόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι η τοποθέτηση και απομάκρυνση του χριστουγεννιάτικου κόκκινου τάπητα είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη της κάθε επιχείρησης. Ο ίδιος εξήγησε ότι η ιδέα για το στρώσιμο του χαλιού δόθηκε πριν από χρόνια από τον Εμπορικό Σύλλογο, με τους επιχειρηματίες να ανταποκρίνονται ευχάριστα. Άλλωστε, όπως σημείωσε ο κ. Οντόπουλος, η πρωτοβουλία του Συλλόγου σχετιζόταν με την ομορφιά και ομοιομορφία του εορταστικού στολισμού της πόλης. «Η παραγγελία, ο τρόπος τοποθέτησης και η απομάκρυνση του κόκκινου τάπητα είναι ευθύνη του κάθε μαγαζιού. Δεν είναι ζήτημα ούτε του Εμπορικού Συλλόγου, ούτε του Δήμου», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος, ενώ επίσης απόρησε, καθώς τα καταστήματα στην πλειονότητά τους έχουν φροντίσει να τα απομακρύνουν.

Παρ’ όλα αυτά, τα καρφιά στις πλάκες των πεζοδρομίων που έχουν ξεχαστεί είναι πολλά, ενώ μπορούν πολύ εύκολα να δημιουργήσουν πρόβλημα, ακόμα και ατύχημα, στους διερχόμενους πολίτες και πρέπει να βγουν άμεσα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.