Ο Δ. Βόλου για την καταβολή αποζημιώσεων και τις απαλλοτριώσεις

Ανακοίνωση σχετικά με τις αποφάσεις άρσης απαλλοτριώσεων και την οικονομική δυνατότητα καταβολής αποζημιώσεων , εξέδωσε ο Δήμος Βόλου, στην οποία αναφέρει ότι «με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, από τα γνωστά Μέσα παραπληροφόρησης και χάλκευσης στοιχείων, και με τη γνωστή στήριξη των γνωστών γελωτοποιών της τοπικής πολιτικής σκηνής, επιχειρείται να προκληθεί ένας τεχνητός θόρυβος σχετικά με αποφάσεις άρσης απαλλοτριώσεων από την Δημοτική Αρχή, που επιχειρείται να αποδοθεί σε δήθεν οικονομική αδυναμία του Δήμου να ανταποκριθεί σε “υποχρεώσεις” του.
Μπλέκοντας μάλιστα με προφανή σκοπιμότητα τα ταμειακά υπόλοιπα με το αποθεματικό και αποκρύπτοντας ότι ποσό 20 εκατομμυρίων είναι δεσμευμένο σε άλλους, πολύ συγκεκριμένους, κωδικούς για συγκεκριμένα έργα, δράσεις και παρεμβάσεις, επιχειρούν να δημιουργήσουν μια απολύτως ψευδή και παραπλανητική εικόνα των οικονομικών του Δήμου Βόλου.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνουμε ότι από την αρχή ήδη της πρώτης θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος είχε ενημερώσει τους πολίτες ότι παρέλαβε οικονομικές υποχρεώσεις άνω των 32 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσαν αποζημιώσεις για δεσμεύσεις ιδιωτικών περιουσιών, μερικές από τις οποίες μάλιστα ανάγονταν από 25ετίας και πλέον!
Έκτοτε η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε αποδέσμευση περιουσιών, για τις οποίες θα έπρεπε να καταβληθούν αποζημιώσεις άνω των έξι εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για όσες κρίθηκαν αναγκαίες και επωφελείς καταβλήθηκαν αποζημιώσεις 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, στη βάση της ηθικής και απόλυτα λογικής αρχής ότι δεν μπορούν να δημεύονται, στην ουσία, άκριτα, χωρίς σχεδιασμό και προγραμματισμό, για την αποζημίωσή τους, περιουσίες πολιτών, χωρίς αυτοί μάλιστα να αποζημιώνονται επί σειρά ετών.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή στην μέχρι σήμερα θητεία της προχώρησε σε μία μόνο απαλλοτρίωση ακινήτου, αυτού στην Άλλη Μεριά, για τη διάνοιξη του δρόμου, αποζημιώνοντας τους δικαιούχους μέσα σε ένα μήνα. Η τακτική της δήμευσης περιουσιών, έτσι ως έλαχε, και χωρίς κατανόηση των αναγκών των συμπολιτών μας είναι έξω από τη δική μας πρακτική και λογική.
Με αυτή την πολιτική θα συνεχίσουμε, αφού πεποίθησή μας είναι ότι μια σοβαρή, υπεύθυνη και αποτελεσματική Δημοτική Αρχή οφείλει να προχωρεί με βάση συγκεκριμένους σχεδιασμούς και χρονοδιαγράμματα, να σέβεται τις περιουσίες των πολιτών και να προχωρεί σε δεσμεύσεις ακινήτων μόνο όταν κριθεί ότι αυτές εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Και φυσικά να αποζημιώνονται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και όχι να καθίστανται όμηροι, και ενίοτε ικέτες, μικροπολιτικών πρακτικών και ιδιοτελών προσωπικών συμφερόντων.
Αυτά προς το παρόν και στο αμέσως προσεχές μέλλον θα πούμε περισσότερα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.