«Ο Δήμος και οι εκπρόσωποί του αντί να λασπολογούν είναι προτιμητέο να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Σύμφωνα με απάντηση γονέων του 10ου Γυμνασίου Βόλου στο Δήμο Βόλου

«Ο Δήμος και οι εκπρόσωποί του αντί να λασπολογούν είναι προτιμητέο να αναλάβουν τις ευθύνες τους», όπως αναφέρεται σε απάντηση γονέων του 10ου Γυμνασίου Βόλου, προς τη δημοτική αρχή, με αφορμή τη χθεσινή ένταση που επικράτησε σε σύσκεψη που οργανώθηκε για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση, «πληροφορηθήκαμε με απορία και έκπληξη από τα μέσα ενημέρωσης ότι η Διευθύντρια του Σχολείου και ο σύλλογος Διδασκόντων υποκινούν τους μαθητές σε κατάληψη. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι ουδέποτε η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί συναίνεσαν σε κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετα σε συνεργασία που είχαν μαζί μας παρότρυναν, και μάλιστα από την πρώτη ημέρα που εκδηλώθηκε το φαινόμενο, τους μαθητές να μην προβούν σε κατάληψη του κτιρίου.

Είναι γεγονός ότι η πρόσβαση των παιδιών μας στο σχολείο δεν είναι ασφαλής, καθώς ο δρόμος είναι πολύ στενός, «φιλοξενεί» βαρέα οχήματα και έχει πολύ «πυκνή» κίνηση έτσι ώστε τα παιδιά μας καθημερινά να κινδυνεύουν κατά την μετάβασή τους στο σχολείο. Αλλά οι εκπρόσωποι του Δήμου, αντί να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, δημιούργησαν εσκεμμένη ένταση κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία ήμασταν και εμείς προσκεκλημένοι, έχοντας ως κύριο μέλημά μας την ασφάλεια των παιδιών μας. Η μητέρα του προέδρου του δεκαπενταμελούς, η οποία ήταν παρούσα στη σύσκεψη δηλώνει κατηγορηματικά ότι το παιδί της ουδέποτε ανέφερε την οποιαδήποτε συμμετοχή και υποκίνηση των εκπαιδευτικών και της Διευθύντριας του σχολείου μας. Ο Δήμος και οι εκπρόσωποί του αντί να λασπολογούν είναι προτιμητέο να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του 10ου Γυμνασίου Βόλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.