Ο Δήμος Βόλου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Ferien Messe 2024 στην Βιέννη

Ο Δήμος Βόλου διά της Αντιδημαρχίας Τουρισμού στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή παρουσία  του ταξιδιωτικού προορισμού Βόλου και Πηλίου στην παγκόσμια  αγορά τουρισμού, συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Ferien Messe 2024 που πραγματοποιήθηκε  στη Βιέννη της Αυστρίας από τις  14 έως και τις 17 Μαρτίου 2024., όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Η εν λόγω έκθεση είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις κοινού, που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο με μεγάλη και δυναμική παρουσία και συμμετοχή πολλών χωρών.

Στην έκθεση συμμετείχαν 450 εκθέτες από 36 διαφορετικές χώρες ενώ η επισκεψιμότητα της υπολογίζεται στις 70.000 επισκέπτες. Ο Βόλος και το Πήλιο συμμετείχαν ως συνεκθέτες του Ε.Ο.Τ. στην επίσημη Ελληνική συμμετοχή, ενώ το περίπτερο του Βόλου και του Πηλίου ήταν  χωροθετημένο σε κεντρικό σημείο εντός της Ελληνικής παρουσίας.

Βασικός λόγος της συμμετοχής του προορισμού στην συγκεκριμένη έκθεση ήταν η ανάδειξη και αξιοποίηση της αεροπορικής σύνδεσης του προορισμού με την αγορά της Αυστρίας μέσω της απευθείας πτήσης της Austrian Airlines με την Βιέννη και τον Κρατικό Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου. Η πτήση προγραμματίζεται να εκτελείται από τα μέσα Ιουνίου και μέχρι τη λήξη της τουριστικής περιόδου κάθε Σάββατο. Ενδιαφέρον για την έκθεση και την συμμετοχή του προορισμού σε αυτή, έδειξαν στελέχη της εταιρείας Austrian Airlines  που επισκέφτηκαν το περίπτερο και συζήτησαν με τα μέλη της αποστολής για την συγκεκριμένη πτήση.

Η παρουσία του Δήμου Βόλου ως συνέχεια της συνεργασίας και συνέργειας σε τοπικό επίπεδο με τους Δήμους και τους επαγγελματικούς φορείς του προορισμού υποστήριξε για άλλη μια φορά  την περιοχή συνολικά, φιλοξενώντας υλικό του προορισμού και των επαγγελματιών  του Βόλου και του Πηλίου. Κατά την διάρκεια της έκθεσης ενημερώθηκε το κοινό αλλά και οι επαγγελματίες της αυστριακής αγοράς για τον προορισμό, έγινε διανομή του υλικού που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο και προωθήθηκε ενημερωτικό υλικό των τουριστικών επιχειρήσεων που ανταποκρίθηκαν και φιλοξενήθηκαν στο stand.

 

Ειδικότερα η εκθεσιακή παρουσία του προορισμού στην Βιέννη  προέκυψε από την κοινή συμμετοχή των Δήμων Βόλου και Νοτίου Πηλίου, που συνέβαλαν από κοινού στην κάλυψη των δαπανών που απαιτήθηκαν. Την εκθεσιακή αποστολή υποστήριξαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου κ. Μελπομένη Λαζάρου και η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα τουρισμού του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Άσπα Τριανταφύλλου. Την οργάνωση της εκθεσιακής συμμετοχής και την στελέχωση του περιπτέρου ανέλαβαν στελέχη του Τμήματος Τουρισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, το περίπτερο επισκέφτηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Βιέννη κ. Ηλιόπουλος Γεώργιος, ο οποίος εξέφρασε τα θερμά του αισθήματα για την περιοχή καθώς έχει οικογενειακούς δεσμούς με το Πήλιο, ενώ ενημερώθηκε με ειλικρινές  ενδιαφέρον για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο προορισμός. Το περίπτερο επισκέφτηκε επίσης η ακόλουθος οικονομικών υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στην Βιέννη κ. Βογατζοπούλου Γιούλη, η προϊσταμένη του ΕΟΤ Βιέννης κ. Σκαλτσή και ο κ. Ραφαλιάς Ιωάννης, υπεύθυνος του ΕΟΤ Βιέννης για την διοργάνωσης της έκθεσης τουρισμού.

Συμπερασματικά, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Βόλου,  μέσα από την τετραήμερη επικοινωνία και επαφή του προορισμού με τους επισκέπτες της έκθεσης στη Βιέννη, η εικόνα που σχηματίστηκε είναι ότι ο Βόλος και το Πήλιο είναι ένας προορισμός στον οποίο οι κάτοικοι της Βιέννης ανταποκρίνονται με αγάπη και ενθουσιασμό και παραμένει ψηλά στις επιλογές της αγοράς.

Με την έκθεση Ferrien Messe, ολοκληρώθηκε η αρχική φάση των εκθεσιακών δράσεων τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου. Ακολουθεί άμεσα σειρά πρωτοβουλιών προώθησης του προορισμού με εξειδικευμένες συμμετοχές ενώ ο πρώτος κύκλος των εκθεσιακών συμμετοχών θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο με την έκθεση Τουρισμού της Κύπρου.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.