Ο εορτασμός της ημέρας Εθνικής Αντίστασης στον Βόλο

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου θα εορτασθεί η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης σε ολόκληρη την επικράτεια και στον Βόλο, ενώ υπεύθυνη για τις εκδηλώσεις είναι η ΠΕ Μαγνησίας.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση «η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944 προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους- άνδρες, γυναίκες και παιδιά- που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν.1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα Πανελληνίου Εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.

Η ανωτέρω Μάχη-Σταθμός της Αντιστασιακής Δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Το πρόγραμμα εορτασμού στην πόλη του Βόλου περιλαμβάνει:

  1. Γενικό σημαιοστολισμό από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου την ημέρα της εορτής.
  2. Ώρα 30 π.μ Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.
  3. Ώρα 00 π.μ Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Πλατεία Ρήγα Φεραίου-δίπλα από το κτίριο του Ε.Ο.Τ.), από τις πολιτικές και τις Στρατιωτικές Αρχές, τα Πολιτικά Κόμματα, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων  καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου, ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.
  4. Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 26ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα πλαίσια και της αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01-07-2022 (ΦΕΚ 3424Β΄) ΚΥΑ, όπως ισχύει.

 

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει  η κ. Μαρία Καραγεωργίου, του αρμόδιου Γραφείου των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων”.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.