Ο «ιεραπόστολος» της νομιμότητας Μπέος και η πισίνα-δρόμος

Επί τέσσερα χρόνια παραμένει ανεκτέλεστη η εντολή κατεδάφισης!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται πως έχει ο «ιεραπόστολος» της νομιμότητας Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σε ότι έχει να κάνει με αυθαίρετες κατασκευές και την απαλλοτρίωση κτιρίων που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους. Ο Αχιλλέας Μπέος το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε κινήσεις εντυπωσιασμού που αφορούν στην απελευθέρωση κοινόχρηστων χώρων. Την έναρξη έκανε με την καγκελόπορτα στα Ασπρόγεια Διμηνίου, τον περασμένο Οκτώβριο, όπου συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων προχώρησε στην κατεδάφιση αυθαίρετης, υποτίθεται, κατασκευής που καταπατούσε αγροτικό δρόμο, ανακαλώντας την νόμιμη άδεια που είχε εκδώσει αρχικά η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Βόλου! Η συνέχεια δόθηκε με κτίσμα που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Αχιλλοπούλου με 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ, η κατεδάφιση του οποίου, σε εφαρμογή πάντα του ρυμοτομικού σχεδίου, επίσης έγινε συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των «παραστάσεων» που έδωσε ενώπιον των δημοσιογράφων και καμερών ο Αχιλλέας Μπέος δεν παρέλειψε να καταφερθεί κατά όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών τις οποίες παρουσίασε λίγο έως πολύ ως διεφθαρμένες και τον εαυτό του ως τον άμεμπτο Δήμαρχο που ήρθε να εφαρμόσει τη νομιμότητα.

Η εφαρμογή της νομιμότητας ωστόσο φαίνεται να «κολλάει» στην περίπτωση της πισίνας – δρόμου του ξενοδοχείου Valis στην Αγριά, όπου εδώ και τέσσερα χρόνια εκκρεμεί η εκτέλεση της υπ’ αριθμόν 6/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου (ΑΔΑ: ΩΠ89Ω96-ΙΤ3) για την διοικητική αποβολή της ιδιοκτήτριας εταιρίας «Π.Μποτσιβάλης Α.Ε.» από κοινόχρηστο χώρο όπου έχει κατασκευαστεί πισίνα.

Το ιστορικό

Η εταιρία είχε αγοράσει αρχικά το οικόπεδο επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου όπου στεγάζονταν οι παλιές εγκαταστάσεις της Ένωσης Γεωργικού Συνεταιρισμού Πηλίου προκειμένου να κατασκευάσει ξενοδοχειακή μονάδα. Με την κύρωση της αριθμ. 2/99 Πράξης Εφαρμογής του Ν.Α. Τομέα Αγριάς, έκταση εμβαδού 1580 τ.μ. που αποτελούσε τμήμα του οικοπέδου όπου κατασκευάστηκε το ξενοδοχείο, χαρακτηρίστηκε κοινόχρηστος χώρος του ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού της Αγριάς και δόθηκε στον Δήμο Αγριάς ως εισφορά σε γη. Η εταιρία ζήτησε στη συνέχεια να μισθώσει την εν λόγω έκταση από τον Δήμο Αγριάς, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων για τους πελάτες του ξενοδοχείου, αίτημα που ικανοποιήθηκε αφού η προοπτική δημιουργίας δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο φάνταζε πολύ μακρινή. Φαίνεται ωστόσο μετά από ένα διάστημα και με την σιωπηρή συναίνεση της τοπικής κοινωνίας να προχώρησε στην κατασκευή μιας εντυπωσιακής πισίνας η οποία ομολογουμένως προσέδωσε μεγάλη αίγλη στο ξενοδοχείο.

Από το 2013 έχει χαρακτηριστεί αυθαίρετο!

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. μετά από έγγραφη καταγγελία δημοτών στις 13/2/2013, διενεργήθηκε από αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Βόλου αυτοψία στο ξενοδοχείο Valis, όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή της πισίνας και συνοδών κατασκευών σε κοινόχρηστο χώρο και συντάχθηκε έκθεση αυτοψίας με την οποία οι κατασκευές χαρακτηρίστηκαν ως αυθαίρετες και επιβλήθηκαν σε βάρος της εταιρείας «Π. Μποτσιβάλης Α.Ε.» πρόστιµα ανέγερσης και διατήρησης, ποσού 50.959,93 ευρώ και 8.476,66 ευρώ αντίστοιχα.

Απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις

Να σημειωθεί ότι η ένσταση που κατέθεσε η ιδιοκτήτρια εταιρία του ξενοδοχείου, απορρίφθηκε µε την από 3-10-2016 απόφαση του Συµβουλίου Πολεοδοµικών Θεµάτων και Αµφισβητήσεων ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.)., ενώ η υπόθεση φέρεται να έχει τελεσιδικήσει και στα διοικητικά δικαστήρια όπου προσέφυγε η εταιρία. Με την υπ’ αριθμόν 25/2017 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας Τµήµα Α΄ Τριµελές σε Συµβούλιο (Ακυρωτικής ∆ιαδικασίας) απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης περί διοικητικής αποβολής.

Κόντρα στο ποδόσφαιρο και μηνύσεις εκατέρωθεν

Η αποφασιστικότητα την οποία επέδειξε η Δημοτική Αρχή Μπέου για την εκτέλεση της διοικητικής αποβολής της «Π.Μποτσιβάλης Α.Ε.» από τον κοινόχρηστο χώρο φαίνεται να «χαλάρωσε» όταν ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Valis Παναγιώτης Μποτσιβάλης αποχώρησε από τον χώρο του ποδοσφαίρου όπου δραστηριοποιούνταν ως πρόεδρος της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου.
Είχε προηγηθεί μία άνευ προηγουμένου σύγκρουση μεταξύ του Παναγιώτη Μποτσιβάλη και του γιου του Γιώργου με τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και ΝΠΣ Βόλος, που διεξήχθη στις 19 Νοεμβρίου 2017 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο είχε καθυβρίζει με χυδαίους χαρακτηρισμούς τον γιο του προέδρου της ομάδας Γιώργο Μποτσιβάλη, ο οποίος και προχώρησε σε μήνυση εναντίον του για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση. Στο επίκεντρο της κόντρας την περίοδο εκείνη ήταν η ενασχόληση του κ. Μποτσιβάλη με το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα με τον Ολυμπιακό Βόλου, κάτι το οποίο δεν άρεσε στον κ. Μπέο ο οποίος ζητούσε με επιτακτικό τρόπο να συνταχθούν όλοι οι επιχειρηματίες πίσω από το «άρμα» του και να στηρίξουν το δικό του ποδοσφαιρικό δημιούργημα ΝΠΣ Βόλος αφήνονταν τον Ολυμπιακό και τη Νίκη Βόλου να αγωνίζονται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Διευθέτηση της νομιμότητας

Όπως εύλογα προκύπτει από τα παραπάνω ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει είτε στην κατεδάφιση της πισίνας ή στην διευθέτησή της, αποχαρακτηρίζοντας την εν λόγω έκταση ως κοινόχρηστης, αφού η περιοχή εξυπηρετείται από τον υφιστάμενο δρόμο και δεν προκύπτει αναγκαιότητα δημιουργίας νέου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.