Ο Μπάμπης Ζάχος για το αλιευτικό καταφύγιο των αλιέων της Αγριάς- Κατεδαφίστηκε μερικώς από τον ΟΛΒ

Ερώτηση στη δημοτική αρχή Βόλου καταθέτει ο δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Βόλο κ. Μπάμπης Ζάχος σχετικά με το αλιευτικό καταφύγιο στην Αγριά, το οποίο, όπως επισημαίνει κατεδαφίστηκε μερικώς από τον ΟΛΒ και πλέον καθίσταται μη λειτουργικό για τις ανάγκες των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων. Ο κ. Ζάχος καλεί τη δημοτική αρχή να έρθει σε συνεννόηση με τον ΟΛΒ, ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία νομιμοποίησης του καταφυγίου και η αναβάθμισή του.

Η ερώτηση του δημοτικού συμβούλου

 

Στην Αγριά  στο  Παραλιακό Μέτωπο ( Οδός Ηρώων Πολυτεχνείου) Λειτουργεί από το 1984 Αλιευτικό Καταφύγιο για τις Ανάγκες των Επαγγελματιών κ ερασιτεχνών Αλιέων της Περιοχής. Όπως είχε διαπιστωθεί αυτό δεν είχε κατασκευαστεί τότε με τις ανάλογες Άδειες κ κρίθηκε κατεδαφιστέο….Το 2008  ο τότε Δήμος Αγριάς ύστερα από σχετικό Έγγραφο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου προχώρησε με έκδοση σχ. Μελέτης από την ΤΥΔΚ  κ κατάθεση αυτής στο Αρμόδιο υπουργείο  κ 17 υπηρεσίες Συναρμόδιων Αρ Πρώτ. το 2008 υπάρχει σχ. έγγραφο κ είναι στη διάθεσή  σας. Έκτοτε κ λόγω της Εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗ  δεν υπήρξε κάποια Συνέχεια.

Αυτές τις ημέρες ο ΟΛΒ χωρίς να ενημερώσει  προχώρησε σε μερική κατεδάφιση ( Αποξήλωση) τμήματος του Καταφυγίου με αποτέλεσμα αυτό να  γίνεται Άνεργο ( Καταφύγιο) αλλά εγκυμονεί κ κίνδυνο για μεγάλη καταστροφή στα ελλιμενίζοντα σκάφη. Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει σε συνεννόηση  πάντα με τον ΟΛΒ να συνεχίσει την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει ο τότε Δήμος Αγριάς έτσι ώστε να νομιμοποιήσει κατά αρχήν  την εν λόγω  κατασκευή αλλά να προχωρήσει  στην βελτίωσή του σύμφωνα με την προβλεπόμενη μελέτη ή ακόμη και την αναβάθμιση του ικανοποιώντας έτσι τους συνδημότες μας που χρησιμοποιούν τον χώρο καθ’ ότι κρίνεται απαραίτητος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.