Ο σχεδιασμός της ΔΕΥΑΜΒ για το υδρευτικό πρόβλημα

Ξεκαθαρίσει ότι η διαχείριση του νερού θα παραμείνει στη ΔΕΥΑΜΒ

Στο σχεδιασμό της ΔΕΥΑΜΒ για την επίλυση του υδρευτικού προβλήματος, αναφέρεται το πρόεδρος της Επιχείρησης Αριστείδης Σαββάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, τονίζοντας ότι στόχος είναι η απρόσκοπτη διανομή επαρκούς, ασφαλούς και άριστου ποιοτικά νερού στο σύνολο των πολιτών του Δήμου Βόλου. Ο πρόεδρος ξεκαθαρίζει ότι η διαχείριση του νερού θα παραμείνει στη ΔΕΥΑΜΒ προς όφελος των πολιτών και αυτό αποτελεί δέσμευση της σημερινής δημοτικής αρχής.

«Είναι γνωστό ότι το νερό που «χάνεται» και αντιστοιχεί στις διαρροές του δικτύου αντιστοιχεί σε ένα σημαντικό ποσοστό της παραγόμενης ποσότητας του, συνεπώς η αντιμετώπιση του φαινόμενου είναι αναγκαία, γιατί οδηγεί στη μείωση των αναγκών παραγωγής νερού και άρα στον περιορισμό της λειτουργίας των γεωτρήσεων, με αποτέλεσμα την βελτίωση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών». αναφέρει ο Αριστ. Σαββάκης.
Ουσιώδη παρέμβαση στο πρόβλημα, τονίζει, αποτελεί το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, το οποίο συνοδεύεται από την αντικατάσταση των ιδιωτικών παροχών. Η Δημοτική μας Αρχή ενέταξε το παραπάνω έργο με προϋπολογισμό 13,8 εκ. €, σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΜΒ θα χρηματοδοτηθεί και η αυτοματοποίηση της παρακολούθησης του νέου δικτύου, ώστε να παραδοθεί ένα σύγχρονο έργο στους πολίτες. Η δημοπράτηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού.
Σημαντική συνεισφορά στην οριστική αντιμετώπιση της υδροδότησης της μείζονος περιοχής της πόλης μας, αλλά και της διαχείρισης του συνολικού υδατικού ισοζυγίου του Δήμου Βόλου, αποτελεί η διαχειριστική μελέτη (MASTER PLAN) των υδατικών πόρων, που η Δημοτική μας Αρχή προέταξε, για να αντιμετωπιστεί οριστικά το ζήτημα, σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ.
Επιπρόσθετα αναφέρει ότι στο τρέχον τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΜΒ, περιλαμβάνονται 37 διαφορετικές δράσεις από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΜΒ, με συνολική πρόβλεψη δαπάνης 1,9 εκ €. «Μέσω αυτών των δράσεων, αντιμετωπίζονται οι καθημερινές ανάγκες αντιμετώπισης των βλαβών του δικτύου, των σημείων παραγωγής νερού, οι ανάγκες κατασκευής νέων παροχών για την ικανοποίηση αιτημάτων των πολιτών, όπως επίσης και οι αναγκαίες περιστασιακές αντικαταστάσεις και επεκτάσεις του δικτύου ύδρευσης», τονίζει ο Αρ. Σαββάκης.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ επισημαίνει ότι το νερό, ως δημόσιο αγαθό «μας αφορά όλους από κοινού και είναι ένας παράγοντας ενότητας και όχι διαχωρισμού, συνεπώς οι αντιλήψεις ότι το νερό είναι δικό μας, ή πολύ περισσότερο, η αλόγιστη σπατάλη του, δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση των όποιων θεμάτων, δεν είναι σύγχρονες αλλά ούτε και δημοκρατικές και εύλογα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές».

Τέλος, ο Άριστ. Σαββάκης ξεκαθαρίζει ότι η διαχείριση του νερού θα παραμείνει στη ΔΕΥΑΜΒ προς όφελος των πολιτών και αυτό αποτελεί δέσμευση της σημερινής δημοτικής αρχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.