Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην ΔΕΘ πρέπει να δώσουμε απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων δυνάμεων του κεφαλαίου να συμβιβάσουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα με τα «ψίχουλα» των «pass» και των voucher. Να βάλουν στον πάγο τις δίκαιες διεκδικήσεις μας, στο όνομα της «έκτακτης κατάστασης», που επαναλαμβάνεται ως πρόσχημα, άλλοτε με την οικονομική κρίση, άλλοτε με την αναιμική ανάκαμψη, άλλοτε με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη νέα κρίση, αναπαράγοντας τα αδιέξοδα για μας τους εργαζόμενους, τονίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας.
Ο Σύλλογος καλεί του εργαζόμενους στο συλλαλητήριο στην Πλατεία ΧΑΝΘ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 18.00 με αναχώρηση από το Δημαρχείο Βόλου την ίδια μέρα στις 13.30.
Ο Σύλλογος αναφέρει ότι με τι προσδοκίες έναν βαρύ χειμώνα, κάθε αναμονή για το «μέγεθος του καλαθιού της ΔΕΘ» που διαφημίζει η κυβέρνηση, είναι χαμένος χρόνος για εμάς. Η ίδια η κυβέρνηση φροντίζει από τη μία να διατηρεί στον πάτο τις όποιες προσδοκίες για «ελαφρύνσεις» στον λαό και από την άλλη, ακόμα και αυτές να τις συνδέει με το γδάρσιμο των εργαζομένων και των άλλων βιοπαλαιστών. Από εκεί ακριβώς προκύπτουν κάθε τόσο τα «πλεονάσματα», ένα μικρό μέρος των οποίων δίνεται για τα διάφορα pass, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία χρησιμοποιείται για να ανανεώνονται και να επεκτείνονται τα προνόμια και οι διευκολύνσεις στους ομίλους.
«Όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ\ΚΙΝΑΛ, εξασφάλισαν το νομικό οπλοστάσιο για τις ομαδικές απολύσεις, για το πάγωμα των μισθών, για τις ατομικές συμβάσεις, για τους απεργοκτόνους νόμους και τη δουλειά χωρίς ωράριο, για την δουλειά τις Κυριακές. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας και την αντίστασή μας σε κάθε εμπορομάγαζο, σε κάθε market και αποθήκη. Να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας.
Οι εμποροϋπάλληλοι καλούν όλου του εργαζόμενους να διεκδικήσουν:
• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Κατώτερος μισθός στα 825 ευρώ. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 660 ευρώ7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
• Ουσιαστική προστασία των εργαζόμενων γυναικών και της μητρότητας.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων για τις ΣΣΕ και τους μισθούς.
• Κατάργηση στην πράξη των νόμων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που περιορίζουν το απεργιακό δικαίωμα
Ακόμη ζητούν μέτρα ενάντια στην ακρίβεια όπως:
• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
• Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.
• Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
• Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
Τέλος ζητούν απεμπλοκή της χώρας μας από
• οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο.
• Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις. Να κλείσουν όλες οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα.
• Η χώρα μας να μη γίνει ορμητήριο για την επιδρομή των ιμπεριαλιστικών γερακιών του πολέμου.































