Ο Βόλος θα τιμήσει την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης

Την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης θα γιορτάσει την Κυριακή 28 Νοεμβρίου ο Βόλος με εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944 προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους- άνδρες, γυναίκες και παιδιά- που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν.1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα Πανελληνίου Εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.

Η ανωτέρω Μάχη-Σταθμός της Αντιστασιακής Δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Το πρόγραμμα εορτασμού στην πόλη του Βόλου περιλαμβάνει:

Γενικό σημαιοστολισμό από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου την ημέρα της εορτής, στις 11.30 της ίδιας ημέρας επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (Πλατεία Ρήγα Φεραίου-δίπλα από το κτίριο του Ε.Ο.Τ.), από τις Αρχές της πόλης, ενώ θα φωταγωγηθούν και τα δημόσια, δημοτικά καταστήματα, όπως και αυτά των Νομικών Προσώπων Δημοσίου  Δικαίου και Τραπεζών.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του

Κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα    γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.