Ο Βόλος υποδέχεται το χέρι της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Από σήμερα 20 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου η πόλη του Βόλου και η ευρύτερη περιοχή θα έχει την ξεχωριστή τιμή και ευλογία να υποδεχθεί το ιερό λείψανο της Τιμίας και Αφθάρτου Χειρός της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, της οποίας αποτελεί ως γνωστόν και το σημαντικότερο κειμήλιο. Το προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου, όπου θα φιλοξενηθεί το ιερό λείψανο.
Η έλευση του ιερού λειψάνου θα αποτελέσει ιστορικό γεγονός για την τοπική Εκκλησία της Μητροπόλεως Δημητριάδος, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, καθώς είναι η πρώτη φορά που το αρχαίο και σημαντικό ιερό Λείψανο θα μεταφερθεί από το Άγιον Όρος στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.
Η υποδοχή θα γίνει σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 6:00 μ.μ. στα προπύλαια του Ναού της Ευαγγελίστριας στην Νέας Ιωνία του Βόλου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο. Κατά το πενθήμερο διάστημα του προσκυνήματος, θα υπάρχει καθημερινά ένα πλούσιο πρόγραμμα Ακολουθιών με Θείες Λειτουργίες, Παρακλήσεις, Αγρυπνίες κλπ. Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πνευματικές ομιλίες και συζητήσεις με τον π. ΓερβάσιοΣιμωνοπετρίτη αλλά και μία Εκδήλωση αφιερωμένη στην Αγ. Μαρία την Μαγδαληνή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.