Όχι στην εργασία την Κυριακή των Βαΐων λένε οι εμποροϋπάλληλοι

Αντίθετος στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων είναι ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας, που καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους και να οργανωθούν στο σωματείο τους.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι μπροστά στις εκλογές το βασικό ερώτημα που πρέπει να μπει ως κριτήριο είναι η πρόοδος και συντήρηση, καθώς κυβέρνηση και κόμματα του κεφαλαίου, έχουν κοινή γραμμή και βηματισμό για το περιεχόμενο της προόδου.

«Η πρόοδος και η συντήρηση στη γλώσσα και την πολιτική τους, έχουν ένα και μόνο περιεχόμενο. Πρόοδος συνολικά για το πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων είναι η προάσπιση των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας, η δουλειά και η ζωή δίχως δικαιώματα. Πρόοδος λοιπόν είναι η δουλειά τις Κυριακές, οι μισθοί πείνας, η ευελιξία με τα part time, ο εργασιακός μεσαίωνας που ζούμε συνολικά. Στην πρόοδο τους χωράει η εντατικοποίηση της εργασίας, οι δεκάδες σακατεμένοι εργάτες, τα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα», ο πολλαπλασιασμός των επαγγελματικών ασθενειών, το τσάκισμα του ελεύθερου χρόνου», αναφέρει ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων.

Οι υπάλληλοι τονίζουν ότι μπροστά τους υπάρχει το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων 21/4, το εορταστικό ωράριο και τονίζει ότι είναι ανάγκη και καθήκον να ορθώσουν πιο αποφασιστικά το ανάστημα τους, να υπερασπιστούμε το αυτονόητο δικαίωμα τους στην προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή, τον ελεύθερο χρόνο.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, πιο αποφασιστικά πρέπει να δοθεί συνέχεια στη μάχη για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας και η προσπάθεια να συνεχιστεί αμείωτα στους χώρους δουλειάς, για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα που αφορά τους εργαζόμενους.