«Όχι» στον εμπορικό χαρακτήρα του παζαριού λένε έμποροι και ΟΕΒΕΜ

Σκέψεις των καταστηματαρχών για δικό τους «παζάρι» και προτάσεις ψυχαγωγίας

Το γεγονός ότι ο θεσμός της εμποροπανήγυρης μπορεί να παραμείνει, αλλά να αλλάξει χαρακτήρα και να μη λειτουργεί σε βάρος των τοπικών επιχειρήσεων και της αγοράς, υποστηρίζουν Εμπορικός Σύλλογος και ΟΕΒΕΜ, ενώ σκέψη των εμπόρων, είναι την εβδομάδα του παζαριού, που θα έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα, κάθε χρόνο να διοργανώνει το δικό του παζάρι.

Τα παραπάνω ανέφεραν, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας Κώστας Τσέλιος και της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας.

Ο πρόεδρος των εμπόρων, ανέφερε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος ήταν πάντα αντίθετος και αρνητικός στο παζάρι, διότι όταν επαγγελματικά δραστηριοποιείται κάτι άλλο, ταυτόχρονα με την αγορά, κάτι παίρνει απ’ αυτή σίγουρα.

«Τη στιγμή όμως που ο Δήμος δεν υποχωρεί και οι λόγοι που δεν υποχωρεί είναι τα έσοδα που έχει, όπως και η διασκέδαση του κόσμου, εμείς πρέπει να βρούμε να κάνουμε κάτι άλλο, την περίοδο του παζαριού», δήλωσε ο Κώστας Τσέλιος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, ο Εμπορικός Σύλλογος είχε προτείνει το παζάρι να έχει λούνα παρκ και τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα, να περιλαμβάνει έκθεση τοπικών προϊόντων, για να διασκεδάζει ο κόσμος και σκέφτεται μήπως ταυτόχρονα πρέπει να διοργανώνει δικό του παζάρι τη συγκεκριμένη εβδομάδα. Ο έμπορος παραδέχτηκε, ότι στο παζάρι φέτος έγινε κοσμοπλημμύρα και δήλωσε ότι πρέπει να αλλάξει νοοτροπία ο κόσμος και να στηρίξει την τοπική αγορά.

Η ΟΕΒΕΜ

Φολκλόρ της περιοχής, χαρακτήρισε το παζάρι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας Τρύφων Πλαστάρας, που τόνισε ότι δημιουργεί αρκετά και σημαντικά προβλήματα και στους εμπόρους, διότι έχει πολύ μεγάλη απήχηση στον κόσμο, με αποτέλεσμα κάποιο μεγάλο κομμάτι της κατανάλωσης να πηγαίνει εκεί.

«Είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί μελλοντικά, για να δούμε πως θα μπορέσει να δέσει αρμονικά ένα στοιχείο που ιστορικά επισημαίνει την πόλη, αλλά και πως θα μπορέσει να μην επηρεάζει αρνητικά τους εμπόρους, που βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο», ανέφερε.

«Η ευθύνη στο Επιμελητήριο»

Σε πρώτη φάση, τόνισε ότι, προς αυτή την κατεύθυνση, θα έπρεπε να είχε κινηθεί το Επιμελητήριο. Όπως ανέφερε, η ΟΕΒΕΜ είναι συνδικαλιστικός φορέας και επιμένουμε στα λάθη που γίνονται από την κυβέρνηση. Το Επιμελητήριο πρέπει να τοποθετηθεί στις διάφορες δράσεις που γίνονται στην πόλη και πως αυτές οι δράσεις αρμονικά θα συνυπάρξουν.
Καταλήγοντας, τόνισε ότι το παζάρι αγκαλιάζεται αναντίρρητα από τον κόσμο, αλλά θα πρέπει να δούμε πως αυτή η αποδοχή που έχει, να μη λειτουργεί σε βάρος των τοπικών επιχειρήσεων, τόνισε ο κ. Πλαστάρας, που είπε ότι το Επιμελητήριο έπρεπε να έχει τοποθετηθεί επί του θέματος.

Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις

Ξεκίνησαν στο μεταξύ, σήμερα Δευτέρα οι καλοκαιρινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, που θα διαρκέσουν μέχρι 31 Αυγούστου.

Οι έμποροι ελπίζουν τα πράγματα να είναι διαφορετικά φέτος, καθώς στην περυσινή εκπτωτική περίοδο, ήταν η εποχή των capital control και τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.