Οφειλές 1,1 εκ. € θα πληρώσει ο Δήμος

Προς επαγγελματίες, μέχρι μέσα Οκτωβρίου για εξόφληση ληξιπρόθεσμων

Με ποσό σχεδόν 1,1 εκ. € θα επιχορηγηθεί ο Δήμος Βόλου από το υπουργείο Εσωτερικών για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τρίτους και τα χρήματα αυτά θα πέσουν, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου στην αγορά, καθώς πρόκειται να εξοφληθούν περίπου 300 επαγγελματίες.
Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών κοινοποιήθηκε στον Δήμο Βόλου προ ημερών και το ποσό του 1.094.991 € είναι δεσμευμένο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για να διευκολύνεται η παρακολούθηση της διαδικασίας πληρωμών και η διενέργεια σχετικών ελέγχων.
Για το λόγο αυτό, η Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου, το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδώσει τα εντάλματα προς τους περίπου 300 επαγγελματίες, που ο Δήμος οφείλει, στη συνέχεια θα αποσταλούν στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τον έλεγχο και την έγκριση πληρωμής τους, ενώ τα ποσά των δικαιούχων θα πιστωθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών τονίζει ότι τυχόν υπόλοιπα ποσά που δεν θα χρησιμοποιηθούν έγκαιρα για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, θα επιστραφούν στον Κρατικό προϋπολογισμό».
Τέλος, έγινε γνωστό, ότι με τα χρήματα αυτά δεν θα αποζημιωθούν οι δικαιούχοι για απαλλοτριώσεις, που θα πρέπει να κινηθούν νομικά για να λάβουν τα χρήματα που τους οφείλει ο Δήμος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.