Οι εμποροϋπάλληλοι για το εργατικό ατύχημα στην μεταφορική

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στο κατάλογο όλων των προηγούμενων ήδη από την αρχή του έτους, τονίζει ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας.
Όπως αναφέρει, με τα εργατικά ατυχήματα πλέον να γίνονται καθημερινό φαινόμενο στους χώρους δουλειάς, με τους εργάτες να σακατεύονται ή να σκοτώνονται, καταδεικνύεται ότι οι τόποι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες και παγίδες θανάτου.
Σύμφωνα με τον σύνδεσμο, τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι «ατυχή» γεγονότα, ούτε φταίει η «κακιά η ώρα». Η έλλειψη των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι κυβερνητικές πολιτικές και οι εργοδοτικοί σχεδιασμοί που οδηγούν στην αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε χώρους όπου ο εργαζόμενος παίζει την υγεία του και την ζωή του κορώνα – γράμματα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν η υγεία και η ζωή των εργαζομένων θυσιάζονται προκειμένου να μεγαλώσουν τα κέρδη των εργοδοτών. Τα αρκετά ατυχήματα σε χώρους φορτοεκφόρτωσης πρώτων υλών ή εμπορευμάτων, είτε σε εργοστάσια, είτε σε αποθήκες, είτε σε μάρκετ αποδεικνύουν τα ελλείπει μέτρα προστασίας αλλά και τη απουσία των απαραίτητων προδιαγραφών των χώρων αυτών για τέτοιες εργασίες.

Οι εμποροϋπάλληλοι καλούν τους εργαζόμενους της περιοχής μας, σε κάθε χώρο δουλειάς να μην κάνουν πίσω, μπροστά στην ανάγκη για το μεροκάματο από τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους, ώστε να γυρίζουν στα σπίτια τους αρτιμελείς και ζωντανοί. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, να διεκδικήσουν:
 Να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς.
 Να ενισχυθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την υγιεινή κι ασφάλεια στους τόπους εργασίας.
Τέλος, εύχονται στον εργαζόμενοι και την οικογένειά του, όσο το δυνατόν ταχεία ανάρρωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.