Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου Βόλου στη στάση εργασίας από 07.00 έως 11.00 και στη συγκέντρωση που έγινε στις 10 το πρωί στο αμαξοστάσιο του Δήμου Βόλου, που διαμαρτύρονται για την περικοπή των Βαρέων και Ανθυγιεινών Ενσήμων.
Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου Βόλου και άκουσαν τις ομιλίες του πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Γιώργου Μαγιάκου και του προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Φίλιππου Κωνσταντινίδη, ενώ στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Βόλου Απόστολος Ριζόπουλος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας και μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ Γιώργος Μαγιάκος τόνισε ότι έχει προκηρυχτεί μια Πανελλαδική στάση εργασίας, στην άδικη περικοπή των Βαρέων και Ανθυγιεινών από εργαζόμενους που πραγματικά τα δικαιούνται.
«Εμείς ως Ομοσπονδία έχουμε έρθει πολλές φορές σε επαφές με το υπουργείο και έχουμε ζητήσει όχι μόνο να μην περικοπούν, αλλά να προστεθούν και ομάδες εργαζομένων που πραγματικά πρέπει να είναι στο επίδομα Βαρέων και Ανθυγιεινών», τόνισε.
Ο κ. Μαγιάκος τόνισε ότι αν δεν παρθεί πίσω αυτό το μέτρο που σημαίνει ουσιαστικά μισθολογική εξαθλίωση των εργαζομένων, θα συνεχιστούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις Πανελλαδικά, θα συνταχθούν όλοι με την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ – ΟΤΑ και ο αγώνας αυτός θα είναι μέχρι τέλους. Όπως είπε, οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων είναι ενωμένοι και θα γίνουν μια γροθιά, απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει αντιλαϊκή πολιτική και οδηγεί τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση.
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θάλεια Στάχτου τόνισε ότι τα Βαρέα και Ανθυγιεινά αφορούν όχι μόνο εργαζόμενους στους Δήμους, αλλά στα Νοσοκομεία και άλλους κλάδους, όπου με ένα πόρισμα που έβγαλε η κυβέρνηση, ουσιαστικά κόβει το επίδομα αυτό σε 15.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με την κα Στάχτου, είναι η αρχή ενός αγώνα, τον οποίο θα δώσουν οι εργαζόμενοι όλοι μαζί, για να πετύχουν να μην κοπεί το επίδομα.

Ο Φίλλιπος Κωνσταντινίδης, ανέφερε ότι το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, καλύπτει όλες τις συγκεντρώσεις και τις φωνές τω εργαζομένων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για ένα επίδομα που επί σειρά ετών έπαιρναν και σε ένα βράδυ, χωρίς διάλογο, από μα επιτροπή που παίρνει αποφάσεις σε κλειστά γραφεία και χωρίς να δει τις πραγματικές συνθήκες εργασίας, αποφασίζει ότι πολλά από τα επιδόματα των εργαζομένων θα πρέπει να περικοπούν.
«Ζητάμε ακριβώς το αντίθετο. Τη διεύρυνση αυτών των επιδομάτων, το διάλογο που πρέπει να κάνει η επιτροπή με τους εργαζόμενους και μα ρους φορείς, ώστε να διαμορφωθεί μια νέα πρόταση η οποία θα πάρει την τελική μορφή στη Βουλή των Ελλήνων», τόνισε.
Ο κ. Κωνσταντινίδης επισήμανε ότι τα επιδόματα αυτά για πολλές οικογένειες, είναι κομμάτι του προγραμματισμού και του οικογενειακού προϋπολογισμού και μάλιστα σε μια περίοδο που τα νοικοκυριά πλήττονται από τις πολλές αυξήσεις, αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνουν για κάποιον 150 €, όταν ο πρωθυπουργός έδωσε τόσο μεγάλη διάσταση στα 10 ή 12 € που θα δώσει αύξηση από το 2023.































