Οι “Εθελοντές Πανεπιστημίου Θεσσαλίας” στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Το 10ο Γυμνάσιο Βόλου επισκέφθηκαν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου οι “Εθελοντές Πανεπιστημίου Θεσσαλίας” και ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ τάξης σε θέματα διαδικτυακού εκφοβισμού και προστασίας (Cyber Bullying & Cyber Security) .
Συγκεκριμένα, ο κ. Γεώργιος Πρώιας, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Δαβίδ Μουστάκης, τελειόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, και οι φοιτητές/τριες Ευαγγελία Μαρία Καραπλή, Γεωργία Οικονόμου και Γεώργιος Ανταλής παρουσίασαν με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού – εκβιασμού και τους τρόπους αντιμετώπισής του δίνοντας παράλληλα απαντήσεις σε όλες τις απορίες και τους προβληματισμούς των μαθητών/τριών.

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός/cyberbullying είναι ένα σοβαρό πρόβλημα της εποχής μας, που μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τα θύματα. Είναι σημαντικό για όλους μας, γονείς-μαθητές-εκπαιδευτικούς και γενικά κάθε μέλος της κοινωνίας μας, να αναλάβουμε την ευθύνη για την πρόληψή του.
Η Δ/νση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ευχαριστούν με ανακοίνωσή τους, τους Εθελοντές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την πολύτιμη συνεργασία και τη σημαντική συμβολή τους στην ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας του 10ου Γυμνασίου Βόλου για ένα ασφαλέστερο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.