«Οι φοιτητές με τον αγώνα τους, θα τους χαλάνε τα σχέδια»

Όπως τονίστηκε στη χθεσινή διαμαρτυρία στον Βόλο

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Βόλου (ΠΤΕΑ, Φυτικής Παραγωγής, Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανίας και Πολιτισμού), μαζί με Εργατικά Σωματεία και φορείς του Βόλου πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας φοιτητικό συλλαλητήριο καταδικάζοντας την αποτρόπαιη και προκλητική στάση της Κυβέρνησης και της Πρυτανείας του ΑΠΘ ενάντια στους φοιτητές, που προχώρησαν το πρωί την Δευτέρας 22/2/21 σε κατάληψη της Πρυτανείας διεκδικώντας το άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «οι φοιτητές διαδηλώσαμε σήμερα καταδικάζοντας την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό και διεκδικούμε να αφεθούν ΤΩΡΑ ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές.
Η στάση αυτή, Κυβέρνησης και Πρυτανείας, δείχνει ξεκάθαρα τον πραγματικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη. Αντιμετωπίζουν τον αγώνα των φοιτητών μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους ως εγκληματική δράση. Καθώς ο πραγματικός τους αντίπαλος είναι ο οργανωμένος αγώνας των φοιτητών για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για να γίνουμε ξανά φοιτητές.
Όσο φόβο κι αν θέλουν να σπείρουν, όσο και αν προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον αγώνα των φοιτητών και το δίκαιο των αιτημάτων τους, τόσο οι φοιτητές μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα τους θα τους χαλάνε τα σχέδια.
Γίνεται ξεκάθαρο τι εξυπηρετεί ο νέος νόμος και σε ποιους αναφέρεται. Η προσπάθεια να καταδείξουν τους φοιτητές ως εγκληματίες έχει αποτύχει εδώ και καιρό. Μέσα από τον πολύμορφο αγώνα των ίδιων των φοιτητών, έχει αποκαλυφθεί με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως τα σχέδια της κυβέρνησης δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των φοιτητών, αλλά αντίθετα προωθούν ακόμη πιο επιτακτικά τα δικά τους σχέδια. Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε προσπάθεια κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης θα πέφτει στο κενό. Οι φοιτητές συνεχίζουν δυναμικά! Και αγώνας τους είναι δίκαιος και θα νικήσει! Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες φοιτητές!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.