Οι Ισραηλίτες του Βόλου απένειμαν υποτροφίες σε τρεις φοιτητές του Π.Θ.

Προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες

Υποτροφίες σε τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απένειμε για ακόμη μία χρονιά η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει χτίσει εδώ και χρόνια, αλλά και την έμπρακτη στήριξή της στο τοπικό ίδρυμα αλλά και τη νεολαία.
Φέτος, δόθηκαν σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Δημήτρης Σαράτσης» του Παραλιακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, τρεις υποτροφίες σε διακριθέντες για τις επιδόσεις τους φοιτητές, που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Οι φοιτητές έλαβαν υποτροφία της τάξης των 1000 ευρώ, ένα ποσό πολύ σημαντικό για την κάλυψη των εξόδων τους.
Οι υποτροφίες ήταν μία ευγενική χορηγία της οικογένειας του αείμνηστου δωρητή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, Ζαχαρία Σακκή.Η αξία της κάθε υποτροφίας αντιστοιχεί στο ποσό των 1.000 ευρώ.
Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών ανέφερε πως “θέλουμε να στηρίξουμε τους φοιτητές να συνεχίζουν τις σπουδές τους, να έχουν καλές επιδόσεις και ήθος».
Από την πλευρά τους οι τρεις φοιτητές που έλαβαν τις υποτροφίες, ευχαρίστησαν την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου και το Πανεπιστήμιο για τη στήριξη που τους προσφέρουν.
Πρόκειται για την Ελευθερία Πολίτη από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων τον φοιτητή του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Γιάννη Κούτλα και η Σοφία Αλπού από το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης .
Μετά το πέρας της επίδοσης των υποτροφιών ακολούθησε πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η εκδήλωση περιλάμβανε προσφώνηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Ζήση Μαμούρη και ομιλία του Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Χρήστου Γκόβαρη με θέμα: “Εκπαίδευση σε μία πλουραλιστική κοινωνία: η συνέχεια του αγώνα ενάντια στον εθνικισμό και τον ρατσισμό”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.