Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου στον τελικό του Διαγωνισμού Young BusinessTalents

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 η ομάδα CENTAURUS του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, αποτελούμενη από τους μαθητές Άγγελο Καραγιάννη, Ευάγγελο Παναγιώτη Ζηργάνο, Παντελή Χρήστου, Κωνσταντίνο-Ανάργυρo Ρίζο, συμμετείχε στον τελικό του διαγωνισμού Young BusinessTalents, στην Αθήνα.

H ομάδα είχε πάρει την πρώτη θέση στην κατάταξη των ημιτελικών: Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ιονίου, στον διαγωνισμό Λυκείων Διοίκησης Επιχειρήσεων με προσομοιωτή, Young BusinessTalents.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στις 22-3-2024, γεμάτοι ενθουσιασμό, οι 268 μαθητές (75 ομάδες) από 47 διαφορετικά λύκεια της χώρας, που έφθασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Το 1ο ΓΕΛ Βόλου συμμετείχε στον διαγωνισμό για πρώτη φορά με πέντε ομάδες που κατάφεραν να φθάσουν στα ημιτελικά, με πρόκριση, όμως, και δικαίωμα συμμετοχής στο τελικό διαγωνισμό της ομάδας CENTAURUS (σύμφωνα με τον κανονισμό του διαγωνισμού).

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη θέση στον ίδιο ημιτελικό του Διαγωνισμού πήρε η ομάδα CRUSOE_CORP του 1ου Γενικού Λυκείου αποτελούμενη από τις μαθήτριες : Ηλέκτρα-Μαρία Βίγκλα, Μάρθα Ακρίβου, Αλεξάνδρα Νέου.

Το Young BusinessTalents (Νέα Επιχειρηματικά Ταλέντα) είναι ένα πρόγραμμα σε μορφή Διαγωνισμού στη Διοίκηση και Επιχειρηματικότητα με Προσομοιωτή (Praxis MMT), που υλοποιείται διαδικτυακά (OnLine), με σκοπό να δώσει με βιωματικό τρόπο σε Μαθητές Λυκείων τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης και διαχείρισης της δικής τους εικονικής εταιρείας με την ομάδα τους (3-4 άτομα). Το πρόγραμμα και όλα τα οφέλη που αυτό προσφέρει, είναι εντελώς δωρεάν για τους νέους, χάρη στην χρηματοδότηση του από το κοινωφελές ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ.

Οι μαθητές διαμόρφωσαν τις ομάδες-εταιρείες τους και ξεκίνησαν το «Επιχειρηματικό παιχνίδι»  από τον Νοέμβριο του 2023 έως τον Φεβρουάριο του 2024, με την εισαγωγή στον επιχειρηματικό προσομοιωτή έντεκα επιχειρηματικών σχεδίων (ένα για κάθε έτος- εβδομάδα) και ενός περιβαλλοντικού σχεδίου στο τέλος, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, ανταγωνιζόμενοι με άλλες επιχειρήσεις- ομάδες.  Οι μαθητές λειτούργησαν ως υπεύθυνα στελέχη επιχειρήσεων κάνοντας Ανάλυση, Σχεδιασμό με λήψη αποφάσεων, Έλεγχο και εισάγοντας το σύνολο των επιχειρηματικών τους αποφάσεων στον προσομοιωτή.

Την ομάδα του σχολείου υποστήριξε οικονομικά για την μετάβαση  και διαμονή της στην Αθήνα η επιχείρηση ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος διδασκόντων και η ομάδα του σχολείου ευχαριστούν  την επιχείρηση ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ για την ευγενική χορηγία της, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες μετακίνησης και διαμονής των μαθητών στην Αθήνα, για την συμμετοχή τους στον Τελικό του Διαγωνισμού Young Business Talents 2023-24.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.