Οι Σοροπτιμίστριες του Ομίλου Βόλου «Θέτις» ενίσχυσαν την Τράπεζα Αίματος του Νοσοκομείου

Ενώ προσέφεραν είδη ατομικής υγιεινής στο Γηροκομείο

Ανταποκρινόμενες στο κοινωνικό ζητούμενο για την ενίσχυση των Τραπεζών αίματος των Νοσοκομείων στην τρέχουσα συγκυρία της πανδημίας, οι Σοροπτιμίστριες του Ομίλου Βόλου «Θέτις» κινητοποιήθηκαν γρήγορα και αποτελεσματικά και προσέφεραν επτά μονάδες αίμα στην Τράπεζα Αίματος του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ βρέθηκαν στο πλευρό και των ηλικιωμένων του Γηροκομείου προσφέροντας είδη ατομικής υγιεινής.
Με συλλογική δράση ο Όμιλος κατάφερε , σε πρώτη φάση , με αιμοδοσία μελών και φίλων του να δώσει την Πέμπτη επτά μονάδες αίματος στην Τράπεζα Αίματος του Νοσοκομείου Βόλου, για να διατεθούν από τους γιατρούς όπου χρειαστεί .


Μετά την απόφαση του ΔΣ , η κινητοποίηση των μελών ήταν μεγάλη. Η Ελένη, η Αγγελική με τις κόρες της Ευαγγελία και Ματθίλδη, η Ασημίνα, η Άννα, η Νένα και η Φωτεινή αναζήτησαν και βρήκαν αιμοδότες .
Οι Σοροπτιμίστριες του ομίλου «Θέτις» δεν έμειναν όμως σε αυτό. Έδειξαν για ακόμη μια φορά τα γρήγορα κοινωνικά αντανακλαστικά που διαθέτουν . Στο κάλεσμα των δύσκολων καιρών της πανδημίας την Τετάρτη επισκέφτηκαν το Γηροκομείο Βόλου.
Αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει στην κοινωνία του Βόλου και θέλοντας να στηρίξει τους 120 ηλικιωμένους (80 γυναίκες, 40 άνδρες), το νοσηλευτικό προσωπικό και τις άλλες εργαζόμενες στο Ίδρυμα προσέτρεξε και εκεί. Τα μέλη της Ασπα και Ντόρα προμηθεύτηκαν και παρέδωσαν, για λογαριασμό του ομίλου, γάντια μιας χρήσεως, επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες, αντισηπτικά και αφρόλουτρα για την κάλυψη μέρους των αυξημένων αναγκών του και προσέφεραν κουλουράκια και βουτήματα για το πρωινό . Λαμβανομένης υπ όψιν της ηλικίας των ανθρώπων αυτών , πιστές στο κάλεσμα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» η εκπροσώπηση του ομίλου ήταν η ελαχίστη δυνατή και η παραμονή στο χώρο ολιγόλεπτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.