Ηλ. Ξηρακιάς: Δεν υλοποίησε απόφαση καταβολής του αντιτίμου για το γάλα η νυν Δημοτική Αρχή

Οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή στον πρώην αντιδήμαρχο για το ίδιο θέμα

Σε φυλάκιση οκτώ μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε σήμερα από το Δικαστήριο ο πρώην αντιδήμαρχος Ηλίας Ξηρακιάς, διότι στη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής (2011-2013) δεν δόθηκαν στους εργαζόμενους γάλα, είδη ατομικής προστασίας κ.α. Την ίδια ώρα όμως, από πλευράς του πρώην αντιδημάρχου έγινε γνωστό, ότι από τον Οκτώβριο του 2014 υπάρχει απόφαση της Επιτροπής του Αρ.152 στο Δήμο Βόλου, σύμφωνα με την οποία, θα πρέπει να καταβληθεί το αντίτιμο από τα γάλατα και τα είδη που δικαιούνταν να πάρουν σε χρήματα, απόφαση που δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα από την νυν Δημοτική Αρχή.

Το μέλος της ΔΑΣ ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη σε δηλώσεις της για τη σημερινή δίκη έκανε λόγο για κατάργηση της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων, σχετικά με το οφειλόμενο γάλα και είδη ατομικής προστασίας σε πάνω από 500 εργαζόμενους από το 2ο εξάμηνο του 2011 μέχρι το 2013. «Φτάσαμε στο σημείο να πάμε στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον Εισαγγελέα και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Σήμερα ακούσαμε από τους μάρτυρες υπεράσπισης ότι υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου να δοθεί το γάλα σε χρήμα. Εμείς είχαμε κάνει πρόταση στο Σύλλογο Εργαζομένων να γίνει αγωγή για να πάρουν σε χρήμα το γάλα τους οι εργαζόμενοι, αλλά η πρόταση της ΔΑΣ ΟΤΑ είχε καταψηφιστεί», τόνισε.
Το μέλος του Δ.Σ. στον Σύλλογο Εργαζομένων διερωτήθηκε αν υπάρχει η απόφαση που επικαλείται ο αντιδήμαρχος και γιατί η πρώην Δημοτική Αρχή μέλη της οποίας μετέχουν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί όλο αυτό τον καιρό δεν έκαναν μια κίνηση. «Εμείς θα ψάξουμε να βρούμε αν υπάρχει αυτή η απόφαση και θα κάνουμε παράσταση στη Δημοτική Αρχή και καλούμε και τον Σύλλογο να μετέχει, για να πάρουν τα οφειλόμενα οι εργαζόμενοι», τόνισε.

Από την πλευρά του ο πρώην αντιδήμαρχος Ηλίας Ξηρακιάς, τόνισε ότι ο ίδιος κατηγορούνταν για το γεγονός ότι για το 2013 που ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών δε φρόντισε για την παροχή στους εργαζόμενους φρέσκου γάλακτος ή να λάβουν οι εργαζόμενοι το αντίτιμο από το φρέσκο γάλα που δεν πήραν. «Εκπλήσσομαι, γιατί υπάρχει απόφαση από τον Οκτώβριο του 2014 που εγκρίνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δοθεί σε χρήμα το γάλα που δεν πήραν οι εργαζόμενοι, γιατί δεν ευδοκίμησαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού. Απόφαση που έχει αποκρυφτεί μέχρι σήμερα, προκειμένου να επηρεάσει την απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος μου. Το 2013 έγιναν όλες οι διαδικασίες για παροχή φρέσκου γάλακτος, ενώ για τους μήνες που δεν τους δόθηκε φρέσκο γάλα, είχαμε πάρει απόφαση να δοθεί το αντίτιμο σε χρήμα. Η απόφαση απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά προσφύγαμε στην Επιτροπή του Αρ. 152, η οποία απέρριψε την απόφαση της Αποκεντρωμένης κι έκανε δεκτή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Οκτώβριο του 2014», δήλωσε.

Η Νατάσα Οικονόμου για την «επίθεση» του Απ. Νάνου

Σε σημερινές δηλώσεις του, σχετικά με τη δίκη που έγινε με κατηγορούμενο τον κ. Ξηρακιά για το ότι δεν πληρώθηκε το γάλα των εργαζομένων του Δήμου Βόλου για το πρώτο 9μηνο 2013 σε χρήμα και όσα αποκαλύφθηκαν για την ύπαρξη, από τα τέλη 2014, θετικής απόφασης της Επιτροπής του άρθρου 152 για την καταβολή στους υπαλλήλους σε χρήμα του αντίτιμου του γάλακτος, ο κ. Νάνος επιτέθηκε στην επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νατάσα Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι εκείνη γνώριζε τη συγκεκριμένη απόφαση. Σε δηλώσεις της στα τοπικά κανάλια η Ν. Οικονόμου δήλωσε πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τις αθλιότητες του κ. Νάνου, επισημαίνοντας πως ο κ. Νάνος προφανώς βρέθηκε στριμωγμένος από τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως σήμερα στο δικαστήριο και, αντί να κατηγορήσει τη σημερινή δημοτική αρχή Μπέου, που απέκρυψαν την απόφαση, κατηγορεί την ίδια. Η κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως φυσικά και δεν γνώριζε και ούτε θα μπορούσε να γνωρίζει την απόφαση της Επιτροπής του Άρθρου 152 που εκδόθηκε τέλη Οκτωβρίου 2014, αφού αυτές οι αποφάσεις αποστέλλονται στον δήμο και όχι στις αντιπολιτεύσεις. Την απόφαση αυτή την βρήκε ο κ. Ξηρακιάς μόλις προχθές, αναζητώντας στοιχεία ενόψει της δίκης. Και έπεσαν από τα σύννεφα, γιατί δεν μπορούσαν να φανταστούν πως μια τέτοια απόφαση είχε αποκρυφτεί, πόσω μάλλον το ότι δεν πληρώθηκε, δύο χρόνια τώρα, το γάλα των εργαζομένων. Την απόφαση της Επιτροπής γνώριζαν η δημοτική αρχή Μπέου, στην οποία στάλθηκε και πρωτοκολλήθηκε, και οι μηνυτές, που παρακολουθούσαν από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης, δηλαδή η παράταξη της ΔΑΣ-ΟΤΑ. Η κ. Οικονόμου μίλησε για εκδικητική πρόθεση και εμπάθεια από πλευράς της συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης, λόγω της αντιπαράθεσης που είχε υπάρξει, με την απεργία των εργαζομένων, τέλη 2012 – αρχές 2013, όταν είχε γεμίσει σκουπίδια η Ν. Ιωνία, και δήλωσε πως, με όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, αποκαλύφθηκε η ανήθικη συμπεριφορά και η συναλλαγή μεταξύ της παρούσας δημοτικής αρχής και της ΔΑΣ-ΟΤΑ, που έγινε σε βάρος των εργαζομένων, και δεν καταβλήθηκε, εδώ και δύο χρόνια, σε χρήμα η αξία του γάλακτος, με μοναδικό σκοπό να συρθεί στα δικαστήρια ένα μέλος της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Διαφορετικά, αν είχαν πληρωθεί οι εργαζόμενοι, δεν θα υπήρχε αντικείμενο για τη δίκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.