«Η Ελληνική Εξωτερική Ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη» θα είναι το θέμα της ομιλίας του αρχιμανδρίτη π. Ελευθερίου Μπαλάνου, που θα γίνει την Τετάρτη 19 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ. στη Χριστιανική Στέγη Βόλου «Απόστολος Παύλος» (28ης Οκτωβρίου 98 – Κ. Καρτάλη).
Ο π. Ελευθέριος έρχεται από την Αθήνα για δεύτερη φορά φέτος στον Βόλο, ύστερα από την πρώτη φορά του περασμένου Δεκεμβρίου. Ο π. Ελευθέριος επισκέφθηκε την Μαδαγασκάρη το 2021 και έμεινε εκεί επί ενάμιση χρόνο διακονώντας και υποστηρίζοντας ποικιλοτρόπως την ελληνική ιεραποστολή.
Για να γίνουν καλύτερα κατανοητές και χειροπιαστές από το ακροατήριο οι διάφορες πτυχές της ομιλίας του θα χρησιμοποιηθούν φωτεινές προβολές με εικόνες από την Ιεραποστολή, και επί πλέον ο ίδιος θα αναλύσει το σπουδαίο έργο που γίνεται εκεί στην Αφρική, στο οποίο, ας σημειωθεί, συνέβαλε παλαιότερα και ο Βόλος, μέσω του Συλλόγου των «Τριών Ιεραρχών».
Στο τέλος της ομιλίας του ο π. Ελευθέριος θα έχει ευρεία συζήτηση με το κοινό, για τη ζωή, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων της Αφρικής, καθώς και τον τρόπο που γίνεται η ιεραποστολή, χωρίς να επεμβαίνει, αλλά να σέβεται τη γενικότερη πολιτική και κοινωνική κατάσταση της μακρινής αυτής χώρας, της Μαδαγασκάρης.
Ομιλία του π. Ελευθέριου Μπαλάνου στον Βόλο για την Ιεραποστολή του στη Μαδαγασκάρη
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































