Ομόφωνα η ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου

Ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τη μελέτη και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου «Επισκευή – ενίσχυση του φέροντα οργανισμού και ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου», προϋπολογισμού 5.000.000 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Αναφερόμενος στα έργα του ΕΣΠΑ γενικότερα, ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου είπε προς τις αντιπολιτεύσεις ότι κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή ότι δεν έκανε κανένα έργο του ΕΣΠΑ και διερωτήθηκε αν άνοιξε κανένα έργο και δεν υποβλήθηκε πρόταση, τονίζοντας ότι υπάρχει 100% ετοιμότητα.

Αναφερόμενος σε όσα προηγήθηκαν με την παρουσία πολιτών ο Θ. Θεοδώρου είπε ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ανοιχτές και υπάρχουν κάμερες, ενώ η Δημοτική Αρχή δεν έχει κάτι να κρύψει. «Δεν μας φοβίζει η παρουσία του κόσμου. Αλλά πρέπει να τηρούν τη δημοκρατία και τη διαδικασία. Δημοκρατία δεν σημαίνει παίρνω τον λόγο όποτε θέλω», τόνισε.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας, ρώτησε ποια από τα 10 έργα είναι της Δημοτικής Αρχής και ο εκτελών χρέη δημάρχου απάντησε ότι ο σχεδιασμός αλλάζει ανάλογα με τα δεδομένα. Όπως είπε, αρχικά ο προϋπολογισμός για έργα πολιτισμού ήταν 2 κ. Ευρώ για το Βόλο και τη Λάρισα και άλλαξε ο σχεδιασμός ια να μεγαλώσει το ποσό για τον πολιτισμό.
Κατηγόρησε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ότι δεν είχε έτοιμες μελέτες και παρέδωσε ένα χαρτί με δέκα τίτλους που δεν αρκούσε για να διεκδικηθούν έργα 15 εκ. Ευρώ.
Επίσης τόνισε ότι έγινε αλλαγή στον σχεδιασμό του Υγειονομικού τη στιγμή που βγαίνουν προγράμματα για ανακαινίσεις δημοτικών κτιρίων, ενώ δεν υπήρχε σχεδιασμός για Job Center, ούτε ήταν η Πλατεία Πανεπιστημίου.
Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την αρχή, ανέφερε ο Θ. Θεοδώρου που πρόσθεσε ότι για το θέατρο εκτός από τα 5 εκ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ θα γίνει και έργο 2,8 εκ. Ευρώ με ιδίους πόρους του Δήμου.

Οι μειοψηφίες
Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσα Οικονόμου είναι ότι το κομμάτι των αστικών αναπλάσεων ήταν σχέδιο της προηγούμενης δημοτικής αρχής και κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι τα βρήκε έτοιμα από το 2015 και δεν θα ολοκλήρωσε.
Ο Μιχ. Μιτζικός της β’ ελάσσονος μειοψηφίας είπε ότι ο Δήμος πρέπει να δει ξανά το θέμα με το δημοτικό θέατρο και οι τεχνικές υπηρεσίες να το εξετάσουν ξανά και να προσδώσουν τον συνεδριακό χαρακτήρα του δημοτικού θεάτρου.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος είπε ότι πέρασαν 3,65 χρόνια και θα περάσουν άλλα 4 για να γίνει το Θέατρο, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις κατεδαφίζεται ο κινηματογράφος «Νίκη», που καταψήφισε.

Σχετικά με τη διαδικασία και τους πολίτες τόνισε ότι έπρεπε η Δ.Α, να τους ακούσει από χθες και ότι με την τρομοκρατία προσφέρει βοήθεια στο αστικό σύστημα. Επίσης τόνισε ότι η τρομοκρατία δεν πέρασε ποτέ απ’ όποιον πήγε να την εφαρμόσει και την κατηγόρησε ότι συμπορεύεται με τους ιδιώτες και την ΑΓΕΤ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.