Ομόφωνη απόφαση για εκκαθάριση της ΑΝΕΒΟ

Αποχωρεί ο Δήμος από το Κέντρο Πρόληψης «Πρόταση Ζωής»

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αποφάσισε την εκκαθάριση και λύση της Αναπτυξιακής Εταιρίας (ΑΝΕΒΟ), διότι κρίθηκε κρίνεται αδύνατη η εξακολούθηση λειτουργίας της παραπάνω εταιρίας εταιρείας με την υπάρχουσα μετοχική σύνθεση, σε συνδυασμό με τον σκοπό που εξυπηρετεί.
Το γεγονός ότι δεν έχει αντίρρηση επισήμανε η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Νατάσσα Οικονόμου, ενώ ο Μιχ. Μιτζικός της «Δύναμης Βόλου» είπε ότι είχε εκφράσει από την αρχή την αντίθεσή του και είπε ότι έπρεπε να είχε λυθεί από την αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής. Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος είπε ότι η παράταξή του διαφωνούσε με την ύπαρξη της ΑΝΕΒΟ, γιατί το έργο της μπορούν να κάνουν άλλες υπηρεσίες του Δήμου, ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ι. Αποστολάκης συμπλήρωσε ότι η δουλειά της μπορεί να γίνει από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού.

Απαντώντας ο δήμαρχος Αχ. Μπέος είπε ότι η σημερινή ΔΑ αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη που της αναλογεί και για τα τρία χρόνια λειτουργίας της ΑΝΕΒΟ, αλλά ζήτησε να αναλάβουν και αυτοί που την ίδρυσαν και τη διατήρησαν.
«Δεν είναι εύκολο να κλείνεις μια εταιρία όταν έχει 5-7 εργαζόμενους. Προσπαθήσαμε να την κάνουμε βιώσιμη αλλά δεν το καταφέραμε και αποφασίσαμε να την κλείσουμε γιατί δεν μπορεί να συντηρείται με χρήματα των δημοτών. Είναι και παράνομη και η λύση που προτείνουμε μονόδρομος», τόνισε.

Αποχωρεί ο Δήμος από την «Πρόταση Ζωής»
Την απόφαση να αποχωρήσει ο Δήμος Βόλου, από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Πρόταση Ζωής», λήφθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Τον Νοέμβριο του 2017 ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου «Πρόταση Ζωής» Αθ. Λιούπης είχε στείλει έγγραφο στο Δήμο Βόλου, ως εταίρος στο Δ.Σ. με το οποίο ζητούσε να τακτοποιήσει ο Δήμος Βόλου τις οικονομικές του εκκρεμότητες με το συνολικό ποσό των 3.000 € για την περίοδο 2012 – 2017 και να ορίσει ο Δήμος εκπρόσωπό του στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Ωστόσο, ο Δήμος Βόλου, αποφάσισε να διακοπεί η συνεργασία του Δήμου με την «Πρόταση Ζωής», καθώς όπως αναφέρεται και στην εισήγηση «στην πόλη μας δραστηριοποιούνται κοινωνικοί φορείς με ίδιο αντικείμενο αλλά και γενικότερα φορείς με ιδιαίτερη προσφορά προς τους πολίτες, των οποίων η δράση είναι μεγάλη και στους οποίους ο Δήμος μας συμμετέχει».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς έκανε λόγο για έναν φορέα με μηδαμινή δραστηριότητα, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντάς, ανέφερε ότι στην συνεδρίαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας στην Ελασσόνα, ενώ αρχικά η διάθεση των συμβούλων της ΠΕΔ ήταν να συμμετέχουν, δόθηκε αναβολή στο θέμα και μετά την αναβολή η απόφαση του Δ.Σ. ήταν να μη συμμετέχει η ΠΕΔ Θεσσαλίας στο φορέα, καθώς προέκυψε ότι δεν είχε δράση.
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με αρνητική ψήφο της ΛΑΣ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.