Ομόφωνο” ναι” στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου “Σκενδεράνη”

Συνεδρίαση "εξπρές" του δημοτικού συμβουλίου Βόλου

Ομόφωνα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Βόλου την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου “Σκενδεράνη” κατά τη διάρκεια της σημερινής σύντομης συνεδρίασης του. Παράλληλα, εγκρίθηκε η παράταση για την ολοκλήρωση του έργου που αφορά στην πλατεία Αγριάς, όπως και η παράταση για τις παρεμβάσεις στις εξωτερικές όψεις και στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Κοινότητας.

Με τέσσερα τυπικά θέματα προς έγκριση και διαδικασία εξπρές πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Τα δύο πρώτα θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου “Σκενδεράνη”, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 3 «Προστασία του περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020”.
Όλες οι παρατάξεις ενέκριναν το θέμα του κτηρίου “Σκενδεράνη’ και είπαν ομόφωνα “ναι” στην ενεργειακή του αναβάθμιση.
Το κτήριο 2.136 τμ, λόγω και της παλαιότητάς του είναι αρκετά ενεργοβόρο και δεν συνάδει με τις σύγχρονες περιβαλλοντικές τάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ η ανανέωσή του θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων των κτηρίων του Δήμου Βόλου.
Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθούν αντικαταστάσεις των υφισταμένων κουφωμάτων των θυρών εισόδου με ενεργειακά κουφώματα, θα τοποθετηθεί θερμομόνωση του κελύφους και του δώματος, θα γίνει αντικατάσταση της υφιστάμενης εγκατάστασης θέρμανσης – κλιματισμού με σύστημα κλιματισμού ψυκτικού ρευστού, ενώ θα γίνει και η αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων φθορισμού με panel ή λαμπτήρες τεχνολογίας LED.
Στόχος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κτηρίου “Σκενδεράνη” και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσής του από την κατηγορία Ε’ στην κατηγορία Β’ (σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων) με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.
Να σημειωθεί πως το κτήριο “Σκενδεράνη”, αποτελεί ένα από τα πιο επισκέψιμα κτήρια του Δήμου, καθώς λειτουργούν σημαντικές υπηρεσίες όπως το Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο στο νότιο τμήμα του , ενώ στο βόρειο τμήμα φιλοξενούνται το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου (Δίαυλος) και υπηρεσίες υγείας του Δήμου Βόλου όπως το Κοινωνικό Φαρμακείο και το ΚΕΠ Υγείας.

Άλλα θέματα
Ακόμη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να συνεχιστούν τα έργα, που αφορούν στη διαμόρφωση της πλατεία της Αγριάς, αλλά και οι παρεμβάσεις στις εξωτερικές όψεις και στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Κοινότητας- πρώην Υγειονομικό. Η παράταξη του κ. Αποστολάκη “Μαζί για το Βόλο” ψήφισε λευκό στις δύο αυτές παρατάσεις εργασιών, σημειώνοντας ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας πως θα έπρεπε να τα εν λόγω έργα να είχαν ήδη ολοκληρωθεί.

Καλώς όρισαν τον κ. Ακρίβο
Να σημειωθεί πως στην αρχή της συνεδρίασης, το προεδρείο καλώς όρισε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης “Μαζί για το Βόλο” κ. Θανάση Ακρίβο, ο οποίος έλαβε τη θέση της κ. Κοκκινάκη, η οποία και παραιτήθηκε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.