Σε παραίτηση καλεί τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου ο Δήμος Βόλου

Σε νέες εκλογές οδηγείται το ίδρυμα με στόχο να επέλθει ηρεμία

Σε νέες εκλογές φαίνεται να οδηγείται το Ορφανοτροφείο Βόλου καθώς με σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Βόλου, ως εποπτεύουσα αρχή, καλεί τη διοίκηση σε παραίτηση διότι, όπως αναφέρει, “περαιτέρω παραμονή της σημερινής διοίκησης απλώς και μόνο επιτείνει τα προβλήματα και ζημιώνει τα συμφέροντα των ίδιων των παιδιών”

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές κατά ορισμένων εκ των διοικούντων οι οποίοι όπως υποστηρίζει “χρησιμοποιούν το ίδρυμα, είτε για προσωπική προβολή και ιδιοτελείς στοχεύσεις, είτε για τη συγκάλυψη υποθέσεων του παρελθόντος”.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Δήμου Βόλου αναφέρονται τα εξής:

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή, ως εποπτεύουσα εκ του Νόμου Αρχή, τα όσα εξακολουθούν να διαδραματίζονται στο Ορφανοτροφείο του Βόλου και τα οποία δυστυχώς μόνο με την ύψιστης κοινωνικής σημασίας αποστολή του δεν συνάδουν.

Επειδή η αποστολή και αποκλειστικός σκοπός του ιδρύματος είναι η προστασία και η προσφορά σε ευαίσθητες παιδικές ψυχές, με ιδιαίτερες μάλιστα ανάγκες, και αντ’ αυτών βλέπουμε κάποιους να χρησιμοποιούν το ίδρυμα, είτε για προσωπική προβολή και ιδιοτελείς στοχεύσεις, είτε για τη συγκάλυψη υποθέσεων του παρελθόντος, καλούμε την πρόεδρο της Φιλοπτώχου Εταιρείας και τα μέλη του ΔΣ να προχωρήσουν σε άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για την προκήρυξη εκλογών, μέσω των οποίων θα αναδειχθεί μια νέα διοίκηση ικανή και πρόθυμη να αρθεί στο ύψος που τα καθήκοντά της επιτάσσουν.

Είναι φανερό πλέον στον καθένα ότι η περαιτέρω παραμονή της σημερινής διοίκησης απλώς και μόνο επιτείνει τα προβλήματα και ζημιώνει τα συμφέροντα των ίδιων των παιδιών, που υφίστανται τις παρενέργειες και δεν απολαμβάνουν αυτά που δικαιούνται.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου έρχεται λίγες μέρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του magnesianews.gr για την εσπευσμένη απομάκρυνση 15χρονης τροφίμου από το ίδρυμα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε συνάψει σχέσεις με 35χρονο ο οποίος εργαζόταν σε εταιρία που φύλασσε τους χώρους του Ορφανοτροφείου. Την απομάκρυνση της 15χρονης θέλησαν να αποτρέψουν το περασμένο Σάββατο παρουσιαζόμενοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, η αντιπρόεδρος του ιδρύματος κ. Δανάη Χαριτάκη καθώς και άλλη μέλη της διοίκησης μαζί με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ. Τάσο Μπατζιάκα.

Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί στο Ράδιο Ένα 102,5 ο κ. Μπατζιάκας τόνισε τα εξής:

«Στο θέμα που έχω πολλές απορίες, είναι το γεγονός ότι εσπευσμένα το κοριτσάκι απομακρύνθηκε από το Ορφανοτροφείο και μεταφέρθηκε σε άλλο ίδρυμα της χώρας, ενώ ζητούμενο είναι να μάθουμε ποιος είναι αυτός ο άνδρας που έκανε αυτή την πράξη», είπε ο αντιδήμαρχος, που διερωτήθηκε αν θα το αποκρύψουμε και αν θα μείνει ατιμώρητος ο δράστης.

Ο αντιδήμαρχος δήλωσε ότι με την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο εισαγγελέας, θα βρεθεί ο ένοχος, αν και αυτό έπρεπε να είχε γίνει πριν 1,5 μήνα, όταν έγιναν όλα και θα μπορούσαν να γίνουν άλλοι χειρισμοί, ώστε να μη διασυρθεί το κοριτσάκι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.