Οριστικά παράνομη η αγορά οικοπέδου από τον Δήμο Βόλου στον Σωρό

Στον Γιώργο Μουλά ο λογαριασμός για τον ΕΝΦΙΑ

Οριστικά παράνομη κρίθηκε η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την αγορά οικοπέδου στο Σωρό, ιδιοκτησίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δημοσίων υπαλλήλων του οποίου πρόεδρος είναι ο πρόεδρος του οργάνου που έλαβε την απόφαση κ. Γιώργος Μουλάς. Η προχθεσινή απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 αποτελεί κόλαφο για τη Δημοτική Αρχή Βόλου και για τον Γ.Μουλά προσωπικά καθώς η σκανδαλώδης απόφαση για την αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου απεδείχθη ότι σκοπό είχε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και δη αυτά του Συνεταιρισμού προκειμένου η διοίκηση και τα μέλη του να απαλλαγούν από τα φορολογικά βάρη που έχουν υποστεί λόγω της επιβολής ΕΝΦΙΑ στην ακίνητή του περιουσία τα οποία έχουν καταλογιστεί στον κ.Μουλά. Το θέμα είχε αναδείξει με πρωτοσέλιδό της η «Μαγνησία», βασιζόμενη στις καταγγελίες των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου, στην ομολογία του ίδιου του προέδρου του Δ.Σ. κ. Μουλά στον δημοσιογράφο Γιάννη Αναστασίου για τον σκοπό πώλησης του εν λόγω ακινήτου καθώς και στην κοινή λογική που υποδείκνυε ότι πρόκειται για ρουσφετολογική αγορά εξυπηρετήσεως από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για τους παραπάνω λόγους.

Η απόφαση αγοράς του οικοπέδου στο Σωρό από τον Δήμο Βόλου, είχε κριθεί αρχικά παράνομη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας ενώ στη συνέχεια ο Δήμος προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 152 όπου μετά από εξέταση του αιτήματος δεν άλλαξε η αρχική απόφαση και κρίθηκε οριστικά παράνομη η αγορά του.
Την αρχική προσφυγή κατά της απόφασης αγοράς είχαν κατατεθέσει οι δημοτικοί σύμβουλοι Νατ. Οικονόμου, Φ. Λαμπρινίδης, Ν. Στόικος, Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Ι. Αποστολάκης, Κ. Γαργάλας, Μ. Δραμητινός, Φ. Κοκκινάκη και Ι. Μολοχίδης.

Ως μάρτυρες στην συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής κλήθηκαν δύο εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, η κ. Νατάσσα Οικονόμου και ο κ. Ιάσονας Αποστολάκης οι οποίοι και εξέθεσαν όλα τα επιχειρήματα για την προκλητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Πλέον ο κ. Μουλάς βρίσκεται σε δυσχερή θέση καθώς θα κληθεί να καταβάλει κανονικά στην εφορία τους φόρους που αναλογούν στην σχετική ακίνητη περιουσία του Συνεταιρισμού, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταλογίσει τις οφειλές από προηγούμενα έτη στον προσωπικό του ΑΦΜ.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση ο κ. Μουλάς είχε υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του εκδότη, του διευθυντή και της αρχισυντάκτριας της εφημερίδας «Μαγνησία» κκ. Αρχιμήδη, Γιώργο και Κατερίνας Καρεκλίδου η οποία έχει οριστεί να εκδικαστεί στις 20 Φεβρουαρίου 2017 , ενώ από την πλευρά τους οι δημοσιογράφοι απάντησαν με μήνυση για ψευδή καταμήνυση η εκδίκαση της οποίας αναμένεται να οριστεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.