Ορόσημο ο Σεπτέμβριος για λουκέτα στην εμπορική αγορά του Βόλου

Φωτό αρχείου
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
«Λαβωμένες»… οι μικρές επιχειρήσεις απ΄τον κορωνοϊό είπε ο Απ. Οντόπουλος

Ορόσημο θεωρείται ο Σεπτέμβριος, αλλά και ο Οκτώβριος για τις εμπορικές επιχειρήσεις που αναμένεται να κλείσουν, λαβωμένες από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως ανέφερε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Ηλία Κουτσερή, ο Απόστολος Οντόπουλος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας, με αφορμή την Ημέρα Εμπορίου.
Η μικρή επιχείρηση την οποία εμείς εκπροσωπούμε, ξέρουμε ότι αποτελεί τον κύριο «αιμοδότη» του κράτους σε φόρους εισφορές των εργαζομένων και την απασχόληση, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στη χώρα, τόνισε.
Η φετινή, χθεσινή «Ημέρα Εμπορίου», βρίσκει τις επιχειρήσεις σε μια περίεργη και πρωτόγνωρη κατάσταση μετά το πλήγμα των επί 10 χρόνια μνημονίων και της κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού, που δημιούργησε νέα δεδομένα στο εμπόριο.
«Το εμπόριο, όπως λένε και οι παλιοί, αρρωσταίνει, αλλά δεν πεθαίνει και έτσι θα προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες για εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εμπόρων.
Αναφορικά με τις επιχειρήσεις που άνοιξαν αυτό το διάστημα ο Απ. Οντόπουλος ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις που ανοίγουν, σύμφωνα και με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου, είναι του κλάδου της εστίασης, υπάρχει ανάπτυξη ως προς τις επιχειρήσεις κυρίως καφέ και γρήγορου φαγητού, ενώ δεν υπάρχει αντίστοιχα ανάπτυξη για τις εμπορικές επιχειρήσεις.
«Είναι φαινόμενο της εποχής των τελευταίων ετών να βλέπουμε να ανοίγουν επιχειρήσεις εστίας, όπου το κεφάλαιο και το ρίσκο είναι μικρότερο και όχι εμπορικές επιχειρήσεις», τόνισε.
Σχετικά με τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου είπε ότι ο Σεπτέμβριος και Οκτώβριος θα είναι ορόσημο για τα λουκέτα και θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση. «Οι επιχειρήσεις βγήκαν λαβωμένες από τον κορωνοϊό, είδαμε ότι ούτε οι εκπτώσεις βοήθησαν στο να αντιστραφεί το κλίμα, οι τρεις κλάδοι, εμπόριο, εστίαση, τουρισμός ήταν αλληλένδετοι, οπότε αναπόφευκτα τα προβλήματα του ενός μεταφέρονται στον άλλο, απλά αλλάζει η χρονική στιγμή που θα συμβεί αυτό», ανέφερε ο έμπορος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου παραδέχτηκε ότι οι έμποροι υπολόγιζαν ότι από δω και πέρα τα πράγματα θα είναι δύσκολα για το εμπόριο, καθώς τελειώνει η τουριστική σεζόν, στην οποία είχαν ποντάρει όλοι και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν τα ανάλογα αποτελέσματα, όπως και η εστίαση με τον περιορισμό στο ωράριο, ως προς τα τραπεζοκαθίσματα, που δημιουργούν μια κατάσταση που οι έμποροι δεν μπορούν να μιλήσουν για ανάπτυξη και για αύξηση τζίρου, αλλά για συρρίκνωση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εμπόρων, η στήριξη που έλαβαν οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι πάρα πολύ μικρή, σε σχέση με το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις, το πρώτο πρόβλημα είναι η καταβολή των ενοικίων, κάτι που προκύπτει από έρευνες που έγιναν τοπικά και Πανελλαδικά, αλλά και το θέμα της ρευστότητας. «Και για τα δύο σημαντικά αυτά προβλήματα, οι κινήσεις που έγιναν είναι πάρα πολύ μικρές αι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί», τόνισε ο κ. Οντόπουλος.

Τέλος του μήνα οι εκλογές

Οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου θα γίνουν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας.
Η νυν Διοίκηση του Συλλόγου απευθύνει έκκληση στους εμπόρους για συμμετοχή στη διαδικασία, διότι με όλα αυτά τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν πρέπει να δείξουν τη συνοχή για την οποία όλα αυτά τα χρόνια μιλούν.

Μέσω τηλεδιάσκεψης η Γενική
Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου

Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τα εργαλεία, που έγιναν κατά κύριο λόγο γνωστά στη διάρκεια του lockdown, προχωρά ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, που πραγματοποιεί την Γ’ Γενική του Συνέλευση σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 18:00, με τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα παρακάτω: Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού 2019. Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής. Προϋπολογισμός 2020. Έγκριση Διοικητικού Απολογισμού 2019 . Όπως έχει οριστεί σύμφωνα με το άρθρο τέταρτο του Ν.4702/2020 ορίζεται ότι η ισχύς της παρ. 2 του τριακοστού τρίτου άρθρου της από 20.3.2020 Π.Ν.Π. ως προς τη δυνατότητα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης με τηλεδιάσκεψη των μελών και με απόφαση της 52ης διοικητικής συνεδρίασης (Πρακτικά 52ης /28-08-2020) καλούνται τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου σε τακτική γενική συνέλευση, από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης.
Για τη συμμετοχή τους τα μέλη του Συλλόγου πρέπει να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο, εφόσον έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή τηλεδιάσκεψης ZOOM στα κινητά τηλέφωνα (smartphone ή tablet) ή στον υπολογιστή τους από το store.
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/83184735167?pwd=VXZMbHBvNnl4UHRpQ2ZzYUltYmtvdz09
Η είσοδος απαιτεί κωδικό, ο οποίος θα αποσταλεί στo ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) των μελών. Σε περίπτωση μη παραλαβής του συνδέσμου και του κωδικού παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε άμεσα με τη Γραμματεία (τηλ: 2421025479 & email: [email protected]) .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.