Π. Μαλινδρέτος: Σεβαστές οι ανάγκες και άλλων Νοσοκομείων αλλά χρειαζόμαστε ενίσχυση

Σύντομα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο Στεφανιογράφος, δήλωσε ο πρόεδρος των ιατρών του «Αχιλλοπούλειου»

Το γεγονός ότι οι ανάγκες των άλλων Νοσοκομείων της Κεντρικής Ελλάδας είναι σεβαστές, αλλά και το «Αχιλλοπούλειο» χρειάζεται ενίσχυση, τόνισε ο Παύλος Μαλινδρέτος πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας.
Ο πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι πρόσφατα οι γιατροί είχαν μια καλή επικοινωνία με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, από κει και πέρα όμως, προφανώς και πήραν κάποια νοσοκομεία περισσότερους γιατρούς.
«Αυτό που συνηθίζουμε εδώ στη Μαγνησία να λέμε είναι ότι δεν θέλουμε να πεθάνει η …κατσίκα του γείτονα. Μακάρι να πάρει 10 και 20 γιατρούς η Λαμία, και ισάριθμους η Χαλκίδα, εμείς δεν εποφθαλμιούμε τους γιατρούς που θα στελεχώσουν τα άλλα νοσοκομεία, αλλά αυτό που λέμε, είναι ότι κι εμείς έχουμε ανάγκες¨, τόνισε ο πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου.
Ο Παύλος Μαλινδρέτος ζήτησε να μην παρεξηγηθεί η στάση του, ούτε και η στάση των βουλευτών που σωστά διεκδικούν για τον τόπο τους και τόνισε ότι εφόσον οι ανάγκες για τα άλλα νοσοκομεία είναι αυτές, είναι σεβαστές και αντίστοιχα θα θέλαμε να μας βοηθήσουν και εδώ, ώστε το Νοσοκομείο να μπορέσει να λειτουργήσει και να αποδώσει.

Σε πλήρη λειτουργία ο Στεφανιογράφος

Όπως εξήγησε, το «Αχιλλοπούλειο» είναι ένα νοσοκομείο που είναι εξοπλισμένο και σε λίγο που θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία και ο Στεφανιογράφος, θα είναι ένα νοσοκομείο «στολίδι» για την περιοχή.
Ο πρόεδρος των γιατρών είπε ότι κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν, θα πρέπει να επικαιροποιηθεί ο Οργανισμός του Νοσοκομείου, ώστε και οι νέες δομές να μπορέσουν να στελεχωθούν. Παραδέχτηκε δε ότι δεν γίνεται να στελεχωθεί μια νέα δομή, όπως ο Στεφανιογράφος, πριν μπει στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου, ώστε να μην αδικηθεί κανένας. Όπως είπε, δεν θα μπορούσαν να δώσουν τέσσερις θέσεις καρδιολόγων, χωρίς τυπικά ο Στεφανιογράφος να έχει ενταχθεί στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Μεγαλώνουν τα κενά ιατρών

Από την άλλη υπάρχουν αρκετά κενά γιατρών, με βάση το οργανόγραμμα, αρκετοί γιατροί πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν και είναι θέσεις που δεν είχαν συμπεριληφθεί σε αυτές τις 14, που έγιναν τελικά 16 θέσεις γιατρών, τόνισε ο κ. Μαλινδρέτος. Ο ίδιος ανέφερε ότι το Νοσοκομείο δεν παύει να είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που συνεχώς κάποιοι μετακινούνται και κάποιοι συνταξιοδοτούνται.
«Ζητάμε περισσότερους γιατρούς, πάντα ζητούσαμε, δεν θέλουμε να αδικηθεί κάποιος άλλος τόπος, αλλά για τον δικό μας τόπο πονάμε λίγο παραπάνω», επισήμανε.
Αναφορικά με τις θέσεις των 14 γιατρών, η πρόσληψη των οποίων εκκρεμεί πολύ καιρό, ο πρόεδρος των γιατρών είπε ότι η διαδικασία από την 5η ΥΠΕ έχει ολοκληρωθεί, αλλά υπάρχει μια διαχρονική αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο υπουργείο.

Προσοχή για τον κορωνοϊό

Για την προμήθεια του μοριακού αναλυτή, ο κ. Μαλινδρέτος εκτίμησε ότι κάποια λύση θα δοθεί, ίσως να μην είναι η ιδανική, αλλά θα είναι μια λύση, για να μπορέσει το Νοσοκομείο να ανταπεξέλθει.
Ο γιατρός έδωσε μήνυμα στον κόσμο να φοράει μάσκες, να προσέχει και να τηρούν όλοι τους κανόνες που πρέπει, για να εξασφαλιστεί ότι όσο το δυνατόν λιγότεροι άνθρωποι θα κινδυνέψουν από τον κορωνοϊό.
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών συνέστησε να μην πανικοβαλλόμαστε, αλλά να σεβόμαστε τον ιό, κάτι που έχουμε καταφέρει σε έναν βαθμό στη Μαγνησία, συνεχάρη τον κόσμο για τη στάση του και είπε ότι πρέπει να συνεχίσουμε, ειδικά τώρα που ο καιρός αλλάζει και που άνοιξαν τα σχολεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.