Π. Σκουρλέτης: Ο Ι. Αποστολάκης έχει τα χαρακτηριστικά για ευρύτερη συσπείρωση στο Δήμο Βόλου (videos)

Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν τιμά την αυτοδιοίκηση, τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Μπέου δεν τιμά την Αυτοδιοίκηση και πρέπει να φύγει, και ότι ο υποψήφιος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιάσων Αποστολάκης συμπυκνώνει εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορεί να δημιουργήσουν την απαιτούμενη συσπείρωση για τη νίκη στις εκλογές στο Δήμο Βόλου, επισήμανε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης που βρίσκεται στο Βόλο, για να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση,

Το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος χαρακτήρισε ξεχωριστής σημασίας τη μάχη στο Δήμο Βόλου, όχι όπως είπε «γιατί είναι μία από τις μεγάλες πόλεις, αλλά τα πολιτικά χαρακτηριστικά της προηγούμενης δημαρχιακής περιόδου, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο μοντέλο δημάρχου πρέπει να ηττηθεί, γιατί δεν τιμά την αυτοδιοίκηση».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις θα συγκροτήσουν τον τρόπο παρουσίας τους για να φύγει ο Δήμος από τα χέρια της σημερινής Δ.Α.
«Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα που έχει ήδη ανακοινωθεί του Ι. Αποστολάκη, συμπυκνώνει εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορεί να δημιουργήσουν την απαιτούμενη συσπείρωση. Στην αυτοδιοίκηση πολιτευόμαστε με βάσει τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης. Δεν έχουν κλείσει οι προσπάθειες για ευρύτερο αυτοδιοικητικό μέτωπο και ποτέ δεν είναι αργά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε, ότι έγινε η καλύτερη δυνατή επιλογή και θα πρέπει να στηριχτεί από όσο το δυνατόν περισσότερους, ενώ από τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλήξει στις 12 με ποιους θα συνεργαστεί, ενώ για τη Θεσσαλία έχει γίνει διάλογος που έχει οδηγήσει σε κοινό βηματισμό με την πλευρά του κ. Τσιλιμίγκα.

Για την καύση απορριμμάτων
Για την καύση των απορριμμάτων και την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών που έχει προγραμματίσει διαμαρτυρία στο Δημαρχείο, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «υπάρχουν ευρωπαϊκές οδηγίες και νομοθεσία σχετικά με την καύση απορριμμάτων. Εμάς μας ενδιαφέρει η ύπαρξη σαφούς νομοθετικού πλαισίου αλλά και ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να εξασφαλίσουν ότι θα κινούνται βάσει της κείμενης νομοθεσίας».
Όπως είπε, η κυβέρνηση αποκαθιστά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είχαν ατονήσει το προηγούμενο διάστημα κι ως κόμμα είναι γνωστό ότι είμαστε περιβαλλοντικά ευαίσθητοι και δε θα βάλουμε σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.

Έρχονται αλλαγές στο καλύτερο
Το γεγονός ότι η πρόσφατη ψήφο εμπιστοσύνης δημιουργεί νέους χώρους και δίνει δυνατότητα στην κυβέρνηση να κάνει πράξη και το αποτέλεσμα ανοίγει ο δρόμος για να γίνουν πράξη και τα υπόλοιπα κι όχι είναι ξεχωριστής σημασίας η μάχη για το Δήμο Βόλου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε από ο Γραμματέας της Κ.Ε. Π. Σκουρλέτης.

«Οι εργαζόμενοι θα δουν μετά από χρόνια να αυξάνεται ο κατώτατος μισθός. Θα είναι το πρώτο μέτρο μετά το 2010 που θα αποτελέσει την απαρχή μιας νέας πολιτικής που ολοένα θα απομακρύνεται από τις πολιτικές της λιτότητας, που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια. ΟΙ νέοι κάτω των 25 θα δούνε την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού. Επίσης σε πολλούς θα δοθεί η δυνατότητα να μπούνε σε νέες ρυθμίσεις για να ανασάνουνε και να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους», τόνισε
Επίσης, ανέφερε ότι θα γίνουν συζητήσεις μεταξύ Κυβέρνησης κι Εκκλησίας για αποσαφήνιση ρόλων.

Για τη συμφωνία Πρεσπών
Για τη συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι είναι ιστορική, που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα που όπως είπε «η σημερινή κυβέρνηση είχε την πατριωτική ευθύνη να το αντιμετωπίσει και να εκμεταλλευτεί την συγκυρία για να διαμορφωθεί μια συμφωνία που βάζει θέμα στους αλυτρωτισμούς και στις εθνικιστικές φωνές της άλλης πλευράς σε κατεύθυνσης συνανάπτυξης Η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων δε στάθηκε στο περιεχόμενο της συμφωνίας, αλλά στάθηκε σε συνθήματα σε στείρες αντιπαραθέσεις. Αλλά για ψηφοθηρικούς λόγους υιοθετήθηκε διχαστικός λόγος που είναι επικίνδυνος. Απόψεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου».

Ο κ. Σκουρλέτης άσκησε κριτική στη στάση του κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «Μεγάλη η πολιτική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη που υιοθέτησε στάση ανακόλουθη με προηγούμενες ηγεσίες της ΝΔ. Μια συμφωνία που όπως επιβεβαιώθηκε από τις τελευταίες αλλαγές που γίνανε από την άλλη πλευρά, αποσαφηνίζουν τι είναι αυτή η γλώσσα και το σλαβικό ιδίωμα. Οι ευθύνες δεν αφορούν μόνο τη ΝΔ. ο Πρωθυπουργός κατανοώντας ότι μπορεί να υπήρξε πολιτικό κόστος στάθηκε στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων. Αλλά το ΚΙΝΑΛ είναι πλήρως ακατανόητο, πως τη στιγμή που προέρχεται από μια παράδοση προοδευτική για λόγους που σχετίζονται με στείρα αντιπολιτευτική στάση που έχει μπολιάσει τις πολιτικές του τοποθετήσεις τα τελευταία χρόνια, με στείρα αντιπολιτευτική στάση, αρνείται να συμφωνήσει με το περιεχόμενό της.
Θεωρούμε ότι εκ μέρους του κ. Θεοδωράκη, θα υπάρξουν εκείνες οι τοποθετήσεις, και θα είναι σε συμφωνία με όσα αυτός ο χώρος έλεγε τόσο καιρό και χαρακτήρισε αδιανόητο να σχετίζεται η θέση του καθένα με τη θέση των κομμάτων».

Ο κ. Σκουρλέτης, πρόσθεσε ότι η έξοδος από το πρόγραμμα και η συγκυρία της συζήτησης και της συμφωνίας των Πρεσπών δημιουργούν ανακατατάξεις στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Τέλος, ανέφερε ότι έχουμε περάσει σε μεταμνημιονιακή φάση και το δίλημμα για κάθε πολιτική δύναμη είναι να θα υποστηρίξουμε τις δυνάμεις που θέλουν να μας πάνε μπροστά ως χώρα ή αυτές που θέλουν να μας πάνε πίσω. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για συγκρότηση πλατιού δημοκρατικού μετώπου για να βαδίσουμε σε μια νέα πορεία που θα σημαίνει περισσότερη κοινωνική πολιτική, μέριμνα για τους αδύναμους. Επιθυμούμε διάλογο με ευρύτερες δημοκρατικές δυνάμεις, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ διέψευσε σενάρια περί «γάμου» με το ΚΙΝΑΛ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.