«Παγωμένη» παραμένει η αγορά, παρά το γεγονός ότι οδεύουμε προς το τέλος των εκπτώσεων στις 28 του μήνα, κυρίως λόγω της ψυχολογίας καταναλωτών και εμπόρων ενόψει της αξιολόγησης, όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο Απόστολος Οντόπουλος μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.
Ο συμπολίτης έμπορος, δήλωσε ότι με την αβεβαιότητα που υπάρχει στο θέμα της αξιολόγησης της χώρας από τους θεσμούς, επαναλαμβάνονται σκηνές του 2015, που είχαν να κάνουν με την ψυχολογία των καταναλωτών και των επαγγελματιών.
Ο κ. Οντόπουλος τόνισε ότι οι έμποροι προσδοκούσαν, από τη στιγμή, που η εορταστική περίοδος δεν ήταν καλή, να δουν τα ταμεία τους γεμάτα στις εκπτώσεις, κάτι όμως που δεν έγινε.
«Λίγο καλύτερα τον Φεβρουάριο»
Ο επαγγελματίας παραδέχτηκε ότι η κίνηση τον Φεβρουάριο, σε σχέση με τον Ιανουάριο είναι λίγο καλύτερη, αλλά είναι τέτοια η ζημιά που έχουν πάθει οι επιχειρήσεις σε επίπεδο ρευστότητας και τους επαγγελματίες, δεν μπορούν να σώσουν μια και δύο καλές εβδομάδες. Οι εκπτώσεις βρίσκονται στην τελική τους ευθεία, καθώς θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και οι έμποροι ευελπιστούν ότι η καλοκαιρία και η ψυχολογία των καταναλωτών θα συμβάλουν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κίνηση στα καταστήματα.
Το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου εκτίμησε ότι αν δεν καταλαγιάσουν οι φήμες που ακούγονται για την αξιολόγηση, η αγορά δεν θα μπορέσει να συνέλθει.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι επαγγελματίες έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές από τους καταναλωτές, ότι υπάρχουν ελλείψεις σε προϊόντα και εξήγησε ότι οι προμηθευτές τους είναι αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν εισαγωγές λόγω των capital control, με αποτέλεσμα, αποδέκτης διαμαρτυριών να γίνεται ο έμπορος.
Πρόβλημα με τα pos
Για το θέμα των POS ο Απ. Οντόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη εξέλιξη, ισχύει το παλιό καθεστώς, πάρα πολλοί έμποροι δεν έχουν πρόσβαση στα τερματικά υποδοχής καρτών, λόγω οφειλών προς τράπεζες ή καθυστερήσεις πληρωμών στο Δημόσιο. Όπως είπε δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη και η κυβέρνηση εξακολουθεί να δίνει κίνητρα στους καταναλωτές να χτίσουν το αφορολόγητο μέσω πλαστικού χρήματος, τη στιγμή που δε μερίμνησε για να τοποθετηθούν POS στα καταστήματα.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.






























