Παλιούρι: Παρανάλωμα του πυρός ένα αυτοκίνητο και 1500 δέματα άχυρου

φωτο αρχείου
Μεγάλες ζημιές από την πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα

Πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αποθήκη ζωοτροφών κτηνοτροφικής μονάδας στο Παλιούρι Διμηνίου, με απολογισμό ένα κατεστραμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο ολοσχερώς και περίπου 1500 μπάλες άχυρου, που ήταν η τροφή για μοσχάρια που βρίσκονται στο διπλανό χώρο.
Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά μετά τις 13.30 το μεσημέρι και έγινε άμεση κινητοποίηση με επτά οχήματα και 21 πυροσβέστες, που όταν έφτασαν στο σημείο αντίκρισαν την αποθήκη να καίγεται ολοσχερώς.

Πρώτο μέλημα των πυροσβεστών ήταν να περιορίσουν τη φωτιά για να μην επεκταθεί στη φάρμα που είχε ξερά χόρτα και ελαιόδενδρα, κάτι που κατάφεραν, ωστόσο δεν μπόρεσαν να σώσουν το καινούργιο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη που πήγε στο χώρο λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά και το πάρκαρε μέσα στην αποθήκη όπου βρισκόταν οι μπάλες με άχυρο.
Στην αποθήκη, εμβαδού περίπου 170 τ.μ. και αποτελούνταν από τσιμεντόλιθα και λαμαρίνες, βρισκόταν πάνω από 1500 δέματα ζωοτροφών, με αποτέλεσμα η φωτιά να είναι δύσκολη στην κατάσβεση, καθώς το άχυρο κρατάει τη φωτιά που καίει για ώρα.

Τελικά, στο αγρόκτημα πήγε JCB που έβγαλε μέχρι αυτή την ώρα τις μισές σχεδόν ζωοτροφές, για να ανοιχτούν και να σβήσει η φωτιά, ενώ η κατάσταση βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.
Στο σημείο παραμένει όχημα της Πυροσβεστικής που κάνει διαβροχή στις ζωοτροφές που βγαίνουν από την αποθήκη.
Δίπλα από την αποθήκη βρίσκεται κτηνοτροφική μονάδα με μοσχάρια, που, ευτυχώς, δεν κινδύνεψαν από την πυρκαγιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.