ΠΑΜΕ: «Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία»!

Ανακοίνωση σχετικά με το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ εξέδωσε η Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ, που απαντά και στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, που το κατηγόρησε για εγκληματική δράση.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ από τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, έκαναν τα πάντα ώστε σε αυτό το Συνέδριο να τηρηθούν οι διαδικασίες εκείνες που δεν θα επέτρεπαν σε μια όπως αποδείχτηκε συνδικαλιστική μαφία, να αλλοιώσει τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. βάζοντας να ψηφίσουν νόθους αντιπροσώπους, που δεν έχουν καμία σχέση με σωματεία, βαφτίζοντας αντιπροσώπους των εργατών ακόμα και εργοδότες.

Από την πλευρά της η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απάντησε με βρωμιά και λάσπη, στα ζητήματα που έθεσαν χαρακτηρίζοντας τους αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ «εισβολείς» για να καλύψει πως εκείνοι προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Συνέδριο με μαϊμού αντιπρόσωπους και εργοδότες και πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τους χάλασαν τα σχέδια και τα αποκάλυψαν στην εργατική τάξη της χώρας. Και μετά προσπαθώντας να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να σηκώσουν καπνό για να καλύψουν τις βρωμιές τους, έχουν ξεφύγει στο μέγεθος των ψεμάτων που χρησιμοποιούν, αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, τις ανακοινώσεις της ΓΣΕΕ, σπεύδει να αναπαράγει το Εργατικό Κέντρο Βόλου, ξεχνώντας ότι «στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί», καθώς η πλειοψηφία του (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) έχει πιαστεί «με τη γίδα στην πλάτη» σε πάμπολλες περιπτώσεις, όπως:

– Πριν λίγους μήνες στο σωματείο «φαντομά» του Γραμματέα του ΕΚΒ (ΔΑΚΕ) παρουσίασαν ότι ψήφισαν μέσα σε 2 ώρες πάνω από 250 εργαζόμενοι, σε ένα ξενοδοχείο και μάλιστα με αλφαβητική σειρά! Δηλαδή σε κάτω από 30 δευτερόλεπτα ψήφιζε ο κάθε εργαζόμενος και μάλιστα είχε φτιαχτεί και ουρά με βάση το επίθετο του καθένα!

– Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες στο Σύνδεσμο Εμποροϋπαλλήλων, η ΠΑΣΚΕ μαζί με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε ντιλ με την εργοδοσία συγκεκριμένων σούπερ μάρκετ και «για να μη βγει το ΠΑΜΕ» πλειοψηφία έφερναν διευθυντές και εργαζόμενους με βανάκια των εταιριών για να ψηφίσουν, χωρίς να έχουν πάρει αιτήσεις εγγραφής από κανένα και με πληρωμένες τις συνδρομές τους. Ακόμα ψάχνουμε να βρούμε από πού πληρώθηκαν αυτές!

– Δίπλα στο διασπαστικό «Σύνδεσμο Μετάλλου» της ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚΕ έστησε νέο εργοδοτικό σωματείο φάντασμα στο Μέταλλο («Σωματείο Μετάλλου») για να βγάζει αντιπροσώπους στο ΕΚΒ, ενώ υπάρχει εδώ και 100 χρόνια το Συνδικάτο Μετάλλου.
– Στο σωματείο Επισιτισμού, η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ αρνήθηκε να συμπεριλάβει στα μητρώα δεκάδες εργαζόμενους που είχαν μάλιστα πληρώσει και τη συνδρομή τους (τα λεφτά τους μια χαρά τα πήραν) γιατί δεν τους έβγαιναν τα κουκιά στις αρχαιρεσίες!

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ, σημαντικός όρος της ανασύνταξης του κινήματος είναι να μην υπάρχει από κανέναν εργαζόμενο ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία. Το ΠΑΜΕ δε μένει εδώ και καλεί κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που βγάζει κάθε ώρα και στιγμή συμπεράσματα για την ελίτ των εργατοπατέρων, να κάνει ένα επιπλέον βήμα. Να συμπορευτεί μαζί μας, για να σπάσει όλο αυτό το απόστημα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας. Για να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την πραγματική ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, για την αναζωογόνηση των σωματείων, για τον ταξικό προσανατολισμό τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.