ΠΑΜΕ: Να γίνει το Συνέδριο σύμφωνα με το καταστατικό της ΓΣΕΕ

Να γίνει το Συνέδριο σύμφωνα με το καταστατικό της ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ δεν θα σταματήσει να ενημερώνει τους εργαζόμενους, να αποκαλύπτει τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες τους, επειδή έχει βαθειά πίστη ότι η ελπίδα βρίσκεται στην ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων που είναι αποκλεισμένοι από αυτές τις διαδικασίες, ζήτησαν στελέχη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ που έδωσαν συνέντευξη Τύπου για το Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας.

Όπως ανέφερε το μέλος της Γραμματείας και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου, όσο κορυφώνεται η επίθεση στα δικαιώματά μας τόσο η εργοδοσία οι βιομήχανοι και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι προχωρούν σε επιστράτευση όλων των όπλων που μπορούν να διαθέσουν απέναντι στους εργαζόμενους.
«Στο πλευρό τους έχουν αποδεδειγμένα τις κυβερνήσεις τόσο τη σημερινή όσο και τις προηγούμενες που με τους νόμους που παίρνουν διαλύουν μία προς μία κατακτήσεις που το εργατικό κίνημα κέρδισε με τους αγώνες και το αίμα του, όπως οι συλλογικές συμβάσεις, ο καθορισμός και το ύψος του κατώτερου μισθού, η υγεία, η πρόνοια, τα κοινωνικά επιδόματα και η κοινωνική ασφάλιση» ανέφερε.
Σύμφωνα με τον ίδιο είναι η περίοδος που η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας τη βρώμικη δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να αποτελειώσει το ασφαλιστικό, την υγεία – πρόνοια, ενώ φέρνει και τα πιο μαύρα μέτρα με την απαγόρευση των απεργιών και διαδηλώσεων.

Αναφερόμενος στα επιχειρήματα της πλειοψηφίας του ΕΚΒ, ο Κ. Στεργίου είπε ότι ήταν αστείος ο ισχυρισμός ότι η απεργία της περασμένης Τρίτης ήταν «κομματική» και ούτε οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ δεν πείθονται απ’ αυτά.
Επίσης κατήγγειλε δημοσιογράφους που αντιγράφουν αυτούσιες ανακοινώσεις από τα γραφεία των εργοδοτών και έφερε παράδειγμα την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, που έχουν βαλθεί να πείσουν τις λαϊκές οικογένειες πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ενώ για το ίδιο θέμα η πλειοψηφία του ΕΚΒ έχει βγάλει ανακοινώσεις «βασιλικότερες του βασιλέως».

«Εμείς δεν κάνουμε πίσω. όλα αυτά που έζησαν οι εργαζόμενοι τη δεκαετία που κατασφάχτηκαν εργατικά και λαϊκά δικαιώματα δεν μπορούν να σβήσουν. Η συγκεκριμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι απόλυτα απαξιωμένη. Αυτό δεν αλλάζει, το καταλαβαίνουν όλοι. της γυρνούν την πλάτη Δίκαια μέχρι και εκλεγμένοι συνδικαλιστές των παρατάξεων τους γιατί έπαιξαν το πιο βρώμικο ρόλο ενάντια στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. ακόμα και σήμερα μπαίνουν εμπόδιο στον αγώνα στην κινητοποίηση και την ενημέρωση των εργασιακών χώρων ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νόμο. Επιδιώκουν να κρατηθούν στις καρέκλες με εκτεταμένη νοθεία και τη φυσική παρουσία των εργοδοτών σε εργατικά κέντρα- σφραγίδες», ανέφερε ο Κώστας Στεργίου.

Όπως είπε, κανένας έντιμος συνδικαλιστής, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση, Το ΠΑΜΕ επιδιώκει με όλες του τις δυνάμεις και με όλους τους τρόπους να γίνει συνέδριο σύμφωνα με το καταστατικό της ΓΣΕΕ που λέει ότι απαιτείται νομιμοποίηση αντιπροσώπων από το ίδιο το συνέδριο, εκλογή προεδρείου του συνεδρίου, διοικητικός απολογισμός, οικονομικός απολογισμός, οικονομικός προϋπολογισμός, έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής, τοποθετήσεις παρατάξεων και αντιπροσώπων, εκλογή εφορευτικής επιτροπής και εκλογική διαδικασία ανάδειξης οργάνων, τοποθετήσεις, παρατάξεων και αντιπροσώπων, εκλογή εφορευτικής επιτροπής, και εκλογική διαδικασία ανάδειξης οργάνων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.