Πανελλήνια διάκριση ρομποτικής μαθητών του 8ου Γυμνασίου Βόλου

Οι μαθητές της ομάδας που κέρδισε τη διάκριση (από αριστερά) ο μαθητής Α’ τάξης Στέργιος Κουσκουρίδας, οι μαθητές της Γ΄τάξης Φοίβος Πετσιμέρης και ο Αλκιβιάδης Λύκας, μαζί με τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου, Νικόλαο Σαμαρά
Με το «Ειδικό βραβείο κατασκευής του οικονομικότερου ρομπότ» (φωτογραφίες)

Το πρώτο ειδικό βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 18 Μαρτίου στην Αθήνα, απέσπασε η μία από τις τέσσερις ομάδες ρομποτικής του 8ου Γυμνασίου Βόλου που συμμετείχαν, σκορπώντας ικανοποίηση στη σχολική κοινότητα, αλλά και την πόλη μας ευρύτερα.

Οι μαθητές όλων των ομάδων του σχολείου μαζί με τον καθηγητή Ν. Σαμαρά και την αναπληρώτρια καθηγήτρια Αναστασία Καλογήρου
Οι μαθητές όλων των ομάδων του σχολείου μαζί με τον καθηγητή Ν. Σαμαρά και την αναπληρώτρια καθηγήτρια Αναστασία Καλογήρου

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι οι τέσσερις ομάδες του σχολείου, κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την αποστολή, μέσα στα 180 και πλέον Γυμνάσια που συμμετείχαν απ΄ όλη την Ελλάδα, με ρομπότ τα οποία σε σχέση με άλλα, ήταν από τα οικονομικότερα στην κατασκευή τους. Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε, που το ειδικό βραβείο πήγε και στη μία από τις τέσσερις ομάδες του σχολείου, που έκανε ταυτόχρονα τον καλύτερο χρόνο, χρησιμοποιώντας, έναν μόνο αισθητήρα!

ρομποτικη πίσταΟι μικροί… επιστήμονες βάδισαν ουσιαστικά στα χνάρια του Μεγαλέξανδρου με αυτοσχέδια ρομπότ, λαμβάνοντας μέρος στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και ολοκληρώθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» στο ΟΑΚΑ.
Στο όνομα της συγκεκριμένης ομάδας του σχολείου, όλο το 8ο Γυμνάσιο Βόλου, που έλαβε μέρος με τέσσερις ομάδες του, στην τελική φάση του πανελληνίου διαγωνισμού, απέσπασε ειδικό βραβείο για το ρομπότ που κατασκεύασαν με τα ελάχιστα χρησιμοποιούμενα υλικά, άρα και το πιο οικονομικό ρομπότ, που έφερε σε πέρας την αποστολή.
Οι μαθητές της Γ’ τάξης του 8ου Γυμνασίου Αλκιβιάδης Λύκας και Φοίβος Πετσιμέρης και ο μαθητής της Α’ τάξης Στέργιος Κουσκουρίδας, υπό τις οδηγίες του καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου, Νικόλαου Σαμαρά και της αναπληρώτριας καθηγήτριας Αναστασίας Καλογήρου, κατάφεραν να κρατήσουν το βραβείο στα χέρια τους.
Το ταξίδι για τους Βολιώτες μαθητές που βάδισαν στα… χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάνοντας χρήση της ρομποτικής ξεκίνησε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι μαθητές διακρίθηκαν στον περιφερειακό διαγωνισμό που έγινε στη Λάρισα και πήραν την πρόκριση για τον τελικό διαγωνισμό.

ρομποτικη κοσμοσ
Το περιεχόμενο του διαγωνισμού
Το περιεχόμενο του διαγωνισμού αναφερόταν στην πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και η διαδρομή πραγματοποιήθηκε πάνω σε συγκεκριμένο χάρτη , την οποία διαδρομή, τα ρομπότ, έπρεπε να ακολουθήσουν προσπερνώντας τις δοκιμασίες. Ο πανελλήνιος διαγωνισμός διεξήχθη στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του Οργανισμού για τη Διάδοση της Νέας Εκπαιδευτικής Μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) στον τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης, ενώ τη σημασία του γεγονότος, σηματοδότησαν και οι επισκέψεις στο χώρο, του προέδρου της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη, του προέδρου του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» Σταύρου Θεοδωράκη και άλλων εκπροσώπων κομμάτων και φορέων. Σημειώνεται ότι απώτερος στόχος των διαγωνιζομένων είναι η συμμετοχή στο νέο διαγωνισμό το ερχόμενο καλοκαίρι, που θα εξασφαλίσει θέση στον Τελικό του Εθνικού Διαγωνισμού που θα οδηγήσει στην World Robot Olympiad (Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής) που φέτος θα διεξαχθεί στην Κόστα Ρίκα.

Ένα από τα ρομποτάκια που κατασκεύασαν οι μαθητές
Ένα από τα ρομποτάκια που κατασκεύασαν οι μαθητές

ρομποτικη γενικη

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.