Πανηγυρίζει στον Βόλο ο Ναός Μεταμορφώσεως

Έγινε η υποδοχή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού

«Πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, το διήμερο 5-6 Αυγούστου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Στο πλαίσιο του εορτασμού, αφίχθησαν Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως & Κριμαίας, του Ιατρού, που φυλάσσονται στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος. Η επίσημη υποδοχή έγινε χθες, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. «Σήμερα, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει. Από τις 10.15 π.μ. έως τις 11.15 π.μ. θα τελεστεί 2η Θεία Λειτουργία. Στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου.
Την Παρασκευή θα τελεστούν ο όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στις 11.00 π.μ. θα ψαλεί παράκληση στον Άγιο Λουκά. Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστούν ο Εσπερινός και η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Το Σάββατο θα τελεστούν ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στις 11.00 π.μ. θα ψαλεί παράκληση στον Άγιο Λουκά. Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο εσπερινός και θα ακολουθήσει η αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.