Παν. Σκάγιαννης: Αχαρακτήριστη η πρόθεση του Δήμου –Ναρκοθετεί την ολοκλήρωση της Πολυτεχνικής Σχολής

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Τοποθέτηση του πρώην Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Π.Θ.

Θέση στη νέα «διαμάχη» που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δήμου Βόλου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τον αποχαρακτηρισμό οικοπέδου στο Πεδίον του Άρεως παίρνει ο πρώην Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΠΘ κ. Παντελής Σκάγιαννης χαρακτηρίζοντας την πρόθεση του Δήμου αχαρακτήριστη και τονίζει πως η κίνηση αυτή ναρκοθετεί την ολοκλήρωση της Πολυτεχνικής Σχολής.

Η δήλωση του κ. Σκιάγιαννη:
«Η πρόθεση του Δήμου Βόλου να αποχαρακτηρίσει έκταση του Πεδίου του Άρεως από χώρο ανάπτυξης του Πανεπιστημίου είναι αχαρακτήριστη.
Το Πεδίο του Άρεως είναι ζωτικός χώρος ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΠΘ. Σε προηγούμενο χρόνο αποσοβήθηκε ο κίνδυνος απώλειας της έκτασης κάτω από τα ΚΤΕΛ. Σήμερα ευτυχώς το ΠΘ έχει προχωρήσει και ήδη κτίζονται ακριβώς εκεί τα νέα σύγχρονα μεγάλα κτήρια των Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων. Αν και τότε δεν είχε προληφθεί το κακό, σήμερα δεν θα κτίζονταν τα κτήρια αυτά.
Έτσι και σήμερα, πρέπει να διατηρηθεί η πανεπιστημιακή χρήση του γειτονικού χώρου. Καλό είναι να γνωρίζει η τοπική κοινωνία ότι στον σχεδιασμό του ΠΘ, το τμήμα που σκοπεύει να αποχαρακτηρίσει ο Δήμος σύμφωνα με την απόφαση 196/11.06.2018 της Συγκλήτου για την Ανάπτυξης των Εγκαταστάσεων της Πολυτεχνικής Σχολής, σχεδιάζεται να περιλάβει συνεδριακούς χώρους και αμφιθέατρο 800 θέσεων, βιβλιοθήκη, χώρους για τη Σύγκλητο και για επίσημες συναντήσεις.
Θέλει ή όχι η τοπική κοινωνία να γίνουν αυτά τα έργα, ή προτιμά να μην είναι πανεπιστημιακός ό χώρος; Θέλει ή όχι η τοπική κοινωνία να ολοκληρωθεί η Πολυτεχνική Σχολή στον Βόλο;
Μια Σχολή που αποτελεί κόσμημα τόσο από ακαδημαϊκή άποψη όσο και από πλευράς κτηριακής υποδομής. Που είναι ένα από τα βασικότερα ατού του ΠΘ, που είναι διαρκώς ανερχόμενη στο ακαδημαϊκό στερέωμα, που πολλοί Βολιώτες ονειρεύονται να στείλουν εκεί τα παιδιά τους για σπουδές, και πολλοί νέοι από όλη την Ελλάδα ήδη απολαμβάνουν την ποιότητα των σπουδών που αυτή προσφέρει.
Αντί ο Δήμος να βοηθήσει στην ολοκλήρωση της Σχολής με όλες του τις δυνάμεις, με τη στάση του αυτή, απλά τη ναρκοθετεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.