Παντελώς κόπηκε ο πλάτανος στην Πορταριά

Που είχε πέσει το βράδυ του Σαββάτου σε περίπτερο και σταθμευμένα αυτοκίνητα

Εντελώς έκοψαν συνεργεία του δήμου Βόλου τον πλάτανο στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς, που είχε πέσει το βράδυ του Σαββάτου σε περίπτερο και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, τραυματίζοντας ελαφρά μια γυναίκα και προκαλώντας ζημιές σε δύο αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα.
Λόγω της πτώσης του αιωνόβιου δένδρου, το Σάββατο έγινε μερική διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς το δένδρο έκοψε καλώδια της ΔΕΗ, ενώ διακόπηκε και η κυκλοφορία, μέχρις ότου οι 10 πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο, με τη βοήθεια λατόμων της περιοχής, έκοψαν τα μεγάλα κλωνάρια για ν’ ανοίξει ο δρόμος.
Λόγω της πτώσης των κλαδιών, προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές σε ένα σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα, που καταστράφηκαν τελείως, ενώ μέρος των κλαδιών καταπλάκωσε και ένα δεύτερο αυτοκίνητο, που όμως υπέστη βλάβες που μπορούν να επισκευαστούν.
Υπήρχε κίνδυνος να έπεφτε
και άλλο μεγάλο δέντρο!
Στην Πλατεία της Πορταριάς βρισκόταν δύο πλατάνια, στο ίδιο σημείο και μετά την πτώση του ενός, προς την πλευρά του δρόμου, χάθηκε το αντίβαρο, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να πέσει το μεγάλο δένδρο προς την πλατεία.
Για το λόγο αυτό, μετά από υπόδειξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, ο Δήμος Βόλου έδωσε εντολή στον εργολάβο να κόψει και το άλλο δένδρο, κάτι που έγινε αργά το βράδυ του Σαββάτου, προκειμένου να μην υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει το δένδρο και να προκαλέσει νέες ζημιές.
Η γυναίκα, που εργαζόταν στο περίπτερο και τραυματίστηκε, είναι καλά στην υγεία της και επέστρεψε στο σπίτι της, αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.