Παραμένει ως δημοτικός σύμβουλος ο Απ. Παπατόλιας

Σύμφωνα με απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Παραμένει δημοτικός σύμβουλος Βόλου ο Απόστολος Παπατόλιας που είχε θέσει σχετικό ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που αποφάσισε ότι η ιδιότητα του μέλους του Α.Σ.Ε.Π. δεν είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Απ. Παπατόλια σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης «μεγάλης σημασίας απόφαση του ΝΣΚ με αφορμή το ζήτημα της συμμετοχής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου όσο διαθέτω την ιδιότητα του Μέλους του ΑΣΕΠ. Αισθάνομαι απολύτως δικαιωμένος στο μέτρο που τα ερωτήματά μου συνέβαλαν στον εμπλουτισμό της “νομολογίας” του ΝΣΚ και σε μια νέου τύπου κανονιστική ερμηνεία των σχέσεων Αυτοδιοίκησης και Ανεξάρτητων Αρχών».
Ο Απ. Παπατόλιας τονίζει ότι με την υπ’ αριθμ. 7/2017 γνωμοδότησή του, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απάντησε σε ερωτήματα αναφορικά με τη γνωμοδοτική αρμοδιότητά του επί ερωτημάτων του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), αλλά και του ασυμβίβαστου μέλους του Α.Σ.Ε.Π. με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.
«Ερμηνεύοντας το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, η Πλήρης Ολομέλεια του ΝΣΚ απάντησε στα παραπάνω ερωτήματα, δεχόμενο ομόφωνα ότι:
α) Το Ν.Σ.Κ. έχει αρμοδιότητα να γνωμοδοτεί επί ερωτημάτων της Ανεξάρτητης Αρχής «Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού» (Α.Σ.Ε.Π).
β) Η ιδιότητα του μέλους του Α.Σ.Ε.Π. δεν είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.
Κατά τη διάρκεια της θητείας μέλους του Α.Σ.Ε.Π. διατηρείται μεν η ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, αναστέλλεται όμως η άσκηση των σχετικών καθηκόντων», ορίζει η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.