Παραμένουν 147 πρόσφυγες στο camp Μόζας

Το επόμενο διάστημα θα τους επισκεφθούν φορείς και πρόσωπα

Παραμένουν, από τις αρχές καλοκαιριού 147 πρόσφυγες κυρίως Σύριοι, Κούρδοι και Ιρακινοί στο camp προσφύγων Μόζας, που ήρθαν στις αρχές του καλοκαιριού στην περιοχή, ενώ, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, σύλλογοι και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών ετοιμάζονται και τους επισκεφθούν και να δώσουν στα παιδιά που θα πάνε στο σχολείο, τα ανάλογα είδη.

Από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων Μόζας έχουν αποχωρήσει Στρατός και Αστυνομία και υπεύθυνη για τη λειτουργία της είναι η ΜΚΟ DRC, που υπάγεται στο Συμβούλιο Προσφύγων της Δανίας.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές καλοκαιριού, οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην περιοχή (πολλοί μάλιστα από τους οποίους διανυκτέρευαν στον κόμβο Διμηνίου με αίτημα να πάνε στην Αθήνα, όπως και έγινε, αλλά επέστρεψαν ξανά), μένουν στο camp Μόζα, ενώ για τη διατροφή και τη μετακίνησή τους χορηγείται επίδομα 200 € ανά άτομο και 300 € ανά οικογένεια, κάτι που αποτελούσε πρόβλημα για τους ίδιους, γιατί τα χρήματα είναι λιγοστά.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να επισκεφθούν τη δομή, εκπρόσωποι Σωματείων, που γενικά βοηθούν τους πρόσφυγες και τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.